ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη για το Χρηματιστήριο με «χαμηλή πτήση» για την αξία συναλλαγών

Υψηλότερα των 860 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με πρωταγωνιστές ΟΠΑΠ και Motor Oil, αλλά και με την αξία συναλλαγών να μην φθάνει ούτε στο επίπεδο των 17 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδα που βρίσκονταν πριν από αρκετά μεγάλο διάστημα «σκαρφαλώνει» το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 860 μονάδων, αλλά την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε κάτι παραπάνω από χαμηλά επίπεδα, απόδειξη του ιδιαίτερα επιλεκτικού ενδιαφέροντος των αγοραστών. 

Στις 14:05 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,92% φθάνοντας στο επίπεδο των 862,05 μονάδων, το οποίο είναι ενδοσυνεδριακό υψηλό, με το ενδοσυνεδριακό χαμηλό να είναι στις 854,67 μονάδες. Σχεδόν… ανύπαρκτη η αξία των συναλλαγών καθώς βρίσκεται στα 16,64 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,88%, ενώ ο δείκτης της μέσης κεφαλαιοποίησης εμφανίζει άνοδο 0,7%. Πλήρης επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 69, έναντι 29 πτωτικών και 20 που διατηρούνται αμετάβλητες. 

Στο 0,49% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να έχει κέρδη μόλις 0,1%, την Εθνική Τράπεζα να διαγράφει  τις αρχικές, έστω και ήπιες, απώλειές της και να ενισχύεται 1,2%, τη Eurobank να κινείται 0,9% υψηλότερα και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο -0,52%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση πρωταγωνιστές είναι οι τίτλοι των ΟΠΑΠ και Motor Oil με άνοδο 2,33% και 2,43% αντίστοιχα, ενώ κέρδη άνω του 1% εμφανίζουν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca-Cola, Mytilineos και ΕΥΔΑΠ. Αντίθετα πτωτική πορεία, αλλά με ήπιες απώλειες που δεν ξεπερνούν το 0,5% εμφανίζουν οι Aegean, ΑΔΜΗΕ, Sarantis, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ.

Για μία ακόμη συνεδρίαση το βασικό χαρακτηριστικό είναι ο πολύ χαμηλός τζίρος, στοιχείο που δείχνει ότι οι επενδυτές, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν και να προχωρήσουν σε μεγάλη αύξηση θέσεων, όσο τα δεδομένα για τον τουρισμό δεν είναι ξεκάθαρα και μία όχι και τόσο καλή πορεία του θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία. 

Ένα ακόμη «βαρίδι» για την ελληνική οικονομία αποτελεί και η πορεία του χρέους, καθώς βάσει των στοιχείων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ αυτό αυξήθηκε κατά 14,5 δισ. μεταξύ του α’ τριμήνου του τρέχοντος έτους και του α’ τριμήνου του 2020, σαφώς απόρροια των εκτεταμένων δαπανών του δημοσίου για να καλύψει το υψηλό κόστος των μέτρων στήριξης. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,33%) και των ταξιδιών (+1,02%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,75%) και των Πρώτων Υλών (-0,35%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Ελλάκτωρ με 946.779 και 856.640 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 1,077 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 995.170 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις +8,79% και Εβροφάρμα +7,04%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βαρβαρέσος -19,61% και Μουζάκης -5,45%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τεχνική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με «αναιμική» αξία συναλλαγών

Κέρδη 1,83% εμφάνισε ο Γενικός Δείκτης, με θετική πορεία για σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά με ισχνό τζίρο στα 44 εκατ. ευρώ. Ισχυρή άνοδος άνω του 4% για Viohalco, Titan και ElvalHalcor.