ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε νέα ρεκόρ έκλεισαν Dow Jones και S&P με ώθηση από Google, Facebook

Για πρώτη φορά πάνω από τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones. Υψηλές προσδοκίες για τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα «απογείωσαν» Google και Facebook.

Για πρώτη φορά πάνω από τις 35.000 μονάδες έκλεισε σήμερα ο Dow Jones, ενώ και ο S&P έκλεισε σε επίπεδο νέου ρεκόρ, με τις μετοχές της Google και της Facebook να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς νωρίτερα ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου η Twitter και η Snap.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,01% για να κλείσει στις 4.411,81, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,68% ή 238 μονάδες κλείνοντας στις 35.061 μονάδες. Τη μεγαλύτερη άνοδο, 1,04%, είχε σήμερα ο Nasdaq, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η Facebook έκανε άλμα 5% και η Alphabet (Google) κέρδισε σχεδόν 4%, κλείνοντας σε επίπεδο ρεκόρ. Οι δύο κολοσσοί αναμένεται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα β' τριμήνου την επόμενη εβδομάδα και οι προσδοκίες των επενδυτών είναι ανεβασμένες, καθώς Twitter και Snap ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση στις διαφημιστικές δαπάνες. Η Twitter ενισχύθηκε κατά 3% μετά την αναφορά αύξησης εσόδων 74% σε ετήσια βάση, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό από το 2017. 

Η Oppenheimer αύξησε την τιμή στο στόχο για την Alphabet από τα 70 στα 85 δολ., τονίζοντας ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση από την πλευρά των διαφημιζόμενων, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι η νέα πρόβλεψη της Alphabet για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου είναι 8% πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η μετοχή της Snap εκτινάχθηκε κατά 24% καθώς η αύξηση των χρηστών και τα ισχυρά διαφημιστικά έσοδα οδήγησαν σε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, τόσο όσον αφορά τα έσοδα, όσο και στην κερδοφορία.

Η Apple, η Microsoft και η Amazon.com ήταν επίσης σε ανοδική πορεία εν όψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Η Intel, ωστόσο, υποχώρησε παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς οι προβλέψεις της εταιρείας για τα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή να κλείσει 5% χαμηλότερα. Η Wedbush μείωσε την τιμή-στόχο στα 50 δολ. από 53 δολ.

Οι μετοχές των τραπεζών έμειναν πίσω, καθώς οι επενδυτές τις απέφυγαν, παρά την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων. Η American Express, με άνοδο 1%, ήταν η μόνη τραπεζική μετοχή που ξεχώρισε, επειδή ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα από τις προβλέψεις.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, τα οποία δείχνουν αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας, και η ασθενέστερη από την αναμενόμενη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών συνέχισαν να θολώνουν τις προοπτικές για την οικονομική ανάκαμψη.

Η ενέργεια ήταν ο μοναδικός τομέας που υποχώρησε, με την ConocoPhillips να υστερεί περισσότερο. Πάντως, την πτώση των μετοχών του κλάδου περιόρισε η μικρή ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου.

Τα εταιρικά κέρδη καθώς και η νομισματική πολιτική θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς. Η Fed αρχίζει τη διήμερη συνεδρίασή της την Τρίτη. Αναλυτές της Commerzbank εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα, παρά την άνοδο του πληθωρισμού, όμως είναι πιθανό η κεντρική τράπεζα να προχωρήσει τις προετοιμασίες για μια αύξηση των επιτοκίων και να διατυπώσει τον προβληματισμό της προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν κράτησε τα κέρδη η Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της FED

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν τις κρίσιμες ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τους επόμενους μήνες. Με μικρές απώλειες Dow Jones και S&P 500. 
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κλονίζει τις αγορές ο πληθωρισμός, πάνω από 2% οι απώλειες στο ΧΑ

Η έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων προκαλεί ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Ακολουθεί τη διεθνή τάση το ελληνικό χρηματιστήριο, ισχυρότερες οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
wall street, xrimatistirio, metoxes, stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βρήκε στήριξη στην τεχνολογία ο S&P 500 και έκλεισε με σημαντική άνοδο

Οι φόβοι για την ανάπτυξη λόγω μετάλλαξης Δέλτα και η αναμενόμενη μείωση αγορών ομολόγων από τη Fed έστρεψαν τους επενδυτές στις τεχνολογικές μετοχές και σε εταιρείες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.