ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:35:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
Φωτο: Pixabay

Ρεκόρ των δεικτών στη Νέα Υόρκη με προσδοκίες για την τεχνολογία

Κάλυψαν τις ενδοσυνεδριακές απώλειες οι βασικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των πέντε μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Με μικρή άνοδο, αλλά σε επίπεδα ρεκόρ, έκλεισαν και οι τρεις βασικοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά είχαν βρεθεί και με αρνητικά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές τρέφουν προσδοκίες για ανακοίνωση θετικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και αναμένουν τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της Fed, που αρχίζει αύριο.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24%, για να κλείσει στο ρεκόρ των 4.422 μονάδων. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,24% ή 82 μονάδες για να κλείσει σε ρεκόρ 35.144,12 μονάδων. Ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά και έκλεισε στο ρεκόρ των 14.840,70 μονάδων.

Οι μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης ήταν ως επί το πλείστον ανοδικές, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις. Ο κλάδος τεχνολογίας του S&P 500 έχει κερδίσει περίπου 14% μετά την πτώση του Μαΐου, ενόψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τις πέντε κορυφαίες εταιρείς που αναμένονται αυτή την εβδομάδα. Η Apple, η Microsoft και η Alphabet (Google) ανακοινώνουν τριμηνιαία αποτελέσματα αύριο Τρίτη, ενώ η Facebook και η Amazon.com έχουν σειρά την Τετάρτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα.

Η ευρύτερη αγορά έλαβε ώθηση από την άνοδο των ενεργειακών μετοχών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκτησαν κάποιες απώλειες από τα χαμηλά της ημέρας. Οι τιμές του πετρελαίου ήταν σταθερές τη Δευτέρα, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα πυροδότησε φόβους για τη μελλοντική ζήτηση καυσίμων, αν και η προσφορά αργού φαίνεται να είναι περιορισμένη κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Εκτός από τα κέρδη, οι αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ είναι επίσης πιθανό να οδηγήσουν σε κινητικότητα την αγορά, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Η Fed έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει, δημοσιεύοντας την απόφασή της την Τετάρτη. Τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,00% - 0,025%. Το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων αναμένεται επίσης να παραμείνει σταθερό στα 120 δισ. δολ. τον μήνα. Τα σημαντικότερα σημεία, συνεπώς, θα προέλθουν από τη δήλωση, καθώς επίσης και από τη συνέντευξη Τύπου», ανέφερε η Stifel σε σημείωμά της.

Με τις μετοχές να αιωρούνται σε επίπεδα ρεκόρ, ορισμένοι στη Wall Street βλέπουν έντονες διακυμάνσεις να έρχονται για την ευρύτερη αγορά, αλλά τελικά παραμένουν θετικοί για τις αμερικανικές μετοχές. «Ο υψηλότερος πληθωρισμός, τα αυξανόμενα επιτόκια και μια λιγότερο διευκολυντική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμη αστάθεια της αγοράς, αλλά αναμένουμε ότι η bull market θα παραμείνει άθικτη», ανέφερε η Wells Fargo.

Η Wall Street είχε αρχίσει τη συνεδρίαση με πτώση, καθώς οι φόβοι για το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκαν από μια περαιτέρω ρυθμιστική καταστολή από την Κίνα σε εταιρείες στην ηπειρωτική χώρα. Το Πεκίνο εισήγαγε νέους κανόνες το Σαββατοκύριακο με στόχο τον τομέα της εκπαίδευσης, απαγορεύοντάς στις εταιρείες να παρουσιάσουν κέρδη ή να συγκεντρώσουν κεφάλαια στα χρηματιστήρια.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Marathon Digital, Riot Blockchain, MicroStrategy και Square ενισχύθηκαν από την άνοδο του bitcoin. Η απότομη άνοδος αποδόθηκε σε κάλυψη θέσεων short, εν μέσω εικασιών ότι η Amazon.com πρόκειται να εισέλθει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν κράτησε τα κέρδη η Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της FED

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν τις κρίσιμες ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τους επόμενους μήνες. Με μικρές απώλειες Dow Jones και S&P 500. 
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κλονίζει τις αγορές ο πληθωρισμός, πάνω από 2% οι απώλειες στο ΧΑ

Η έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων προκαλεί ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Ακολουθεί τη διεθνή τάση το ελληνικό χρηματιστήριο, ισχυρότερες οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
wall street, xrimatistirio, metoxes, stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βρήκε στήριξη στην τεχνολογία ο S&P 500 και έκλεισε με σημαντική άνοδο

Οι φόβοι για την ανάπτυξη λόγω μετάλλαξης Δέλτα και η αναμενόμενη μείωση αγορών ομολόγων από τη Fed έστρεψαν τους επενδυτές στις τεχνολογικές μετοχές και σε εταιρείες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.