ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια να διασπάσει το όριο των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Συνεχίζει να βρίσκεται σε θετική πορεία η χρηματιστηριακή αγορά μετά το ανοδικό ράλι των 10 τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 7,7%. Στήριγμα για ανοδική κίνηση προσφέρουν και σήμερα οι τράπεζες.

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο σημερινό άνοιγμα με την αγορά που έχει συμπληρώσει 10 συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις να κινείται κοντά στα επίπεδα των 900 μονάδων, με την συναλλακτική δραστηριότητα να δείχνει πιο έντονη σε σχέση με τις προηγούμενες υποτονικές συνεδριάσεις όπου ο τζίρος παρέμενε αναιμικός.

Ο Γενικός Δείκτης που έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 7,721% από το ανοδικό ράλι έχει να αντιμετωπίσει σήμερα την ανάμεικτη εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά την οδηγία του CDC που προτρέπει τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, προσθέτοντας ακόμα ένα πονοκέφαλο στο ήδη δύσκολο καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό.

O Γενικός Δείκτης στις 11:20, διαμορφώνεται στις 899,07 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,18% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 10,25 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει και το Business Daily, οι δέκα σερί ανοδικές συνεδριάσεις είναι ρεκόρ για το 2021, ενώ τέτοια επίδοση είχε να γίνει από το Δεκέμβριο του 2020. Σε κάθε περίπτωση, κυρίαρχο στοιχείο αυτής της 10ήμερη διαδρομής – όπως προαναφέρθηκε – ήταν η απουσία πωλητών, γεγονός που ασφαλώς δε μειώνει καθόλου την ποιότητα της κίνησης.

Το γεγονός ότι δεν βγαίνουν πωλητές, πιστοποιεί ότι η αγορά έχει ανοδικό momentum, ενώ διάθεση και πίστη για σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα δεν υπάρχει. Απόδειξη αυτού είναι ότι μετά το -3,88% της Δευτέρας 19 Ιουλίου που έφερε το Γ.Δ. στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 830 μονάδων, άρχισε έντονη αγοραστική κινητικότητα για μετοχές και κλάδους που έχουν ισχυρό αναπτυξιακό story, ή συνδέονται πιο άμεσα με τα τεράστια κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,01%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η μετοχή της Ελλάκτωρ με άνοδο 4,14% ενώ 1,24% υψηλότερα βρίσκεται η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με την Coca Cola HBC να ενισχύεται κατά 0,97%. Μικρές οι απώλειες που καταγράφουν οι Lamda με πτώση 0,48%, η ΤΙΤΑΝ με 0,25%, και τα ΕΛΠΕ με 0,34%.

Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να βρίσκεται σε θετικό μομέντουμ σημειώνοντας άνοδο 0,41%. Η μετοχή της Eurobank καταγράφει κέρδη 0,50%, και ακολουθεί η Εθνική και η Alpha που ενισχύονται κατά 0,44% ενώ η Πειραιώς βρίσκεται πιο πίσω με κέρδη 0,21%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+0,82%) και της Τεχνολογίας (+0,74%), ενώ τις απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Ασφαλειών (-0,45%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία (κ)+12,71% και Alpha Αστικά Ακίνητα +9,62%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -6,14% και Δομική Κρήτης -3,42%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και την ανοδική πορεία των βαριών χαρτιών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.