ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes, Agores
Φωτο: Shutterstock

Επιστρέφει η αισιοδοξία στη Wall Street, νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Νεότερα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και η διαφαινόμενη συμφωνία στο Κογκρέσο για μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές βελτίωσαν το κλίμα στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

Ανέκαμψε στη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, μετά τη χθεσινή υποχώρηση και έκλεισε σε ιστορικά υψηλά, όπως και ο Nasdaq, καθώς το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε ενόψει της μηνιαίας έκθεσης για τις θέσεις εργασίας που θα δημοσιευθεί αύριο, Παρασκευή, αλλά και επειδή διαφαίνεται συμφωνία στο Κογκρέσο για το σχέδιο επενδύσεων σε υποδομές. Ο S&P 500 κέρδισε 0,6%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,8% και ο Nasdaq κατά 0,8%.

Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετριάστηκαν μετά τη δημοσίευση των εβδομαδιαίων στοιχείων για τις αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας, που ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Για την εβδομάδα που έληξε στις 31 Ιουλίου οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν 385.000, μειωμένες κατά 14.000 από την προηγούμενη εβδομάδα. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες είχαν δείξει αύξηση θέσεων εργασίας μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, προκαλώντας πίεση στο χρηματιστήριο.

Παρά τα αντιφατικά μηνύματα από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, η Wall Street διατηρεί την αισιοδοξία της ενόψει της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου. «Προβλέπουμε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 1,025 εκατ. τον Ιούλιο μετά από αύξηση 850.000 τον Ιούνιο», ανέφερε η Morgan Stanley σε σημείωμά της. «Πιστεύουμε ότι οι θέσεις εργασίας τον Ιούλιο υποστηρίχθηκαν από ευνοϊκούς εποχιακούς παράγοντες που σχετίζονται με την εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες για συμφωνία των δύο κομμάτων επί του νομοσχεδίου για τις επενδύσεις σε υποδομές τόνωσαν την αισιοδοξία της αγοράς για την οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τη Wells Fargo, το Κογκρέσο φαίνεται να οδεύει προς την έγκριση δύο νομοσχεδίων στις αρχές του τέταρτου τριμήνου για επενδύσεις σε υποδομές και κοινωνικές δαπάνες, συνολικού ύψους 4 τρισ. δολ.

Ο τομέας της ενέργειας τέθηκε σήμερα επικεφαλής της ανόδου στην ευρύτερη αγορά, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν μετά την πρόσφατη αδυναμία τους. Οι μετοχές του κλάδου καταναλωτικών ειδών ήταν επίσης σε ανοδική πορεία, καθώς σημείωσαν άνοδο οι μετοχές των εταιρειών καζίνο μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα των Wynn και MGM. Οι μετοχές του τομέα της υγείας κινήθηκαν πτωτικά, με τη φαρμακοβιομηχανία Moderna να χάνει έδαφος, παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της Robinhood, εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών σε επενδυτές λιανικής, έκανε «βουτιά» 27%, μετά ανακοίνωση ότι βασικοί μέτοχοι πρόκειται να πουλήσουν μετοχές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street, xrimatistirio, metoxes, stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βρήκε στήριξη στην τεχνολογία ο S&P 500 και έκλεισε με σημαντική άνοδο

Οι φόβοι για την ανάπτυξη λόγω μετάλλαξης Δέλτα και η αναμενόμενη μείωση αγορών ομολόγων από τη Fed έστρεψαν τους επενδυτές στις τεχνολογικές μετοχές και σε εταιρείες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.