ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Σταθεροποίηση στο ΧΑ με νέα προσπάθεια κατάκτησης των 920 μον.

Προσεκτικές κινήσεις από πλευράς επενδυτών με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε υψηλή κεφαλαιοποίση. Ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ και Sarantis με κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Προσπάθεια να δώσει τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο επίπεδο των 915 μονάδων και τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές κινήσεις. Αντίθετα κοντά σε ιστορικά υψηλά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,52%. 

Στις 11:20 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,07%, έχοντας ξεκινήσει τη συνεδρίαση με κέρδη άνω του 0,6% στις 915,70 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 5,81 εκατ. ευρώ. Κέρδη μόλις 0,01% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,24%. Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 27 πτωτικά και 12 παραμένουν αμετάβλητες. 

Μόλις 0,04% υψηλότερα κινείται ο τραπεζικός δείκτης, με τη Eurobank να 0,26%, την Alpha Bank να έχει πτώση 0,09%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,27%, ενώ στο +0,14% κινείται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ και Sarantis, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των ΑΔΜΗΕ (-3%), ενώ υψηλότερα του 1% υποχωρούν ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και ElvalHalcor. 

Η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ β' τριμήνου, με όλες τις ενδείξεις να κάνουν λόγο για συνέχιση της ισχυρής ανάκαμψης της οικονομίας, ενώ κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα μηνύματα που στέλνει ο τουρισμός, αν και ακόμη δεν υπάρχουν απόλυτα επίσημα στοιχεία. Βαρύτητα στις επενδυτικές διαθέσεις έχει και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, κυρίως αναφορικά με το έκτακτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ΡΕΡΡ στο οποίο συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα. 

Την ίδια ώρα η εικόνα υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης εξακολουθεί να είναι αρκετά διαφορετική με τη μέση κεφαλαιοποίηση να συνεχίζει να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τον αντίστοιχο δείκτη να έχει ενισχυθεί 37,25% από την αρχή του τρέχοντος έτους και να εμφανίζει διαθέσεις να συνεχίσει την πολύ καλή του πορεία. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,23%) και του Πετρελαίου (+1,14%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,49%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,05%). Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 19 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Reds +4,53% Fieratex -4,32%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ίλυδα -2,63% και Centric -2,45%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διατήρηση ανοδικών τάσεων λόγω Fitch και deals

Θετικός καταλύτης η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, που φέρνει το αξιόχρεο μόλις μία μονάδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Εβδομάδα των κεντρικών τραπεζών με συνεδριάσεις ΕΚΤ και Fed.