ΓΔ: 1012.22 0.82% Τζίρος: 32.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:55:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Χαμηλότερα των 890 μον. ο Γενικός Δείκτης, με αρνητική στροφή για τα blue chips

«Διέγραψε» όλα τα αρχικά της κέρδη η αγορά, με αρκετές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινούνται, πλέον, πτωτικά. Αυξημένη η αξία των συναλλαγών άνω των 44 εκατ. χάρη σε πληθώρα πακέτων.

Διέγραψε το σύνολο των αρχικών της κερδών η ελληνική αγορά, αδυνατώντας να ακολουθήσει τη δυναμική ανοδική αντίδραση που σημειώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει χαμηλότερα από το επίπεδο των 890 μονάδων, σημειώνοντας απώλειες -0,32%, με αρκετές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να γυρίζουν στο «κόκκινο». Αντίθετα σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, με κέρδη που ξεπερνούν το 1%

Στις 13:02 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,32% στις 889,18 μονάδες, το οποίο είναι χαμηλό ημέρας, με το υψηλό να διαμορφώνεται στις 898,25 μονάδες. Ιδιαίτερα αυξημένη η αξία των συναλλαγών, στα 44,94 εκατ. ευρώ, χάρη στην ύπαρξη αρκετών πακέτων, εκ των οποίων ξεχωρίζει των ΟΠΑΠ (13,55 εκατ.), Τράπεζας Πειραιώς (8,28 εκατ.) και Eurobank (άνω των 3,45 εκατ.). Απώλειες 0,15% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,38%. Υπερισχύουν οι πτωτικές μετοχές που φθάνουν στις 59, έναντι 37 ανοδικών και 14 που παραμένουν αμετάβλητες. 

«Μαζεύει» τα αρχικά του κέρδη και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποιός κινείται με κέρδη μόλις 0,10%, με τη Eurobank να έχει πτώση 0,55%, την Alpha Bank να ενισχύεται κατά το οριακό 0,13%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 0,4% και την Τράπεζα Πειραιώς να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να κινείται 1,10% υψηλότερα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η τράπεζα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Bain Capital για την πώληση NPLs Leasing. Σημαντικά κέρδη 3,4% και για την Attica Bank, αν και σαφώς περιορισμένα σε σύγκριση με την αρχική άνοδο που ξεπέρασε το 6%, μετά και την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής NPLs «Omega».

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι τίτλοι των ΕΧΑΕ (+0,9%) και Sarantis (+0,28%), ενώ σταθερά σε πτωτική πορεία συνεχίζει να κινείται ο τίτλος του ΟΤΕ, με απώλειες 0,65%, ενώ αρνητική στροφή εμφανίζουν οι μετοχές των Lamda, Viohalco, Titan, ElvalHalcor, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Mytilineos. 

Η αγορά, μετά τις χθεσινές μεγάλες πιέσεις, επιστρέφει στο μοτίβο αρκετών προηγούμενων συνεδριάσεων, χωρίς να εξετάζει τα θετικά θεμελιώδη δεδομένα για την οικονομία, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, σε σημερινή συνέντευξή του να υπογραμμίζει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει φέτος το 6%, ενώ η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική αγορά ομολόγων. Όμως οι επενδυτές δεν «άκουσαν» ούτε τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο οποίος σε χθεσινή του έκθεση προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχουν προχωρήσει με ταχύτητα στην «εκκαθάριση» των ισολογισμών τους από τα «κόκκινα δάνεια», γεγονός που βελτιώνει την ποιότητα του ενεργητικού τους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ