ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σημαντική άνοδος των δεικτών στη Wall Street μετά τη συμφωνία για το χρέος

Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση των αμερικανικών μετοχών με τον S&P 500 να κερδίζει 0,83%, τον Dow Jones 1% και τον Nasdaq 1,1%. Συμφωνία προσωρινής αύξησης του ορίου χρέους στις ΗΠΑ κατά 480 δισ. δολ.

Σε ανοδική πορεία για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση βρέθηκε η  η Wall Street. Ο S&P 500 έκλεισε υψηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι νομοθέτες κατέληξαν σε συμφωνία να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους και να αποτρέψουν προσωρινά την αθέτηση πληρωμών των ΗΠΑ, ωθώντας τους επενδυτές τοποθετήσεις στην αγορά.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,83%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1%, ή 337 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,1%.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τσακ Σούμερ, δήλωσε ότι οι νομοθέτες κατέληξαν σε συμφωνία να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους του υπουργείου Οικονομικών κατά 480 δισ. δολάρια για να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έως τον Δεκέμβριο. Η Γερουσία θα ψηφίσει τη συμφωνία στις 8:00 μ.μ. την Πέμπτη.

«Η συμφωνία απομακρύνει τον βραχυπρόθεσμο κίνδυνο από το τραπέζι ... και επιτρέπει στους Δημοκρατικούς να στρέψουν την προσοχή τους στην εξεύρεση συμβιβασμού σχετικά με το πακέτο συμφιλίωσης πολλών τρισεκατομμυρίων», δήλωσε ο επικεφαλής της διαχείρισης χαρτοφυλακίου της Aptus Capital Advisors, Ντέιβιντ Γουάγκνερ.

Οι μετοχές κυκλικών κλάδων, που τείνουν να κινούνται παράλληλα με την οικονομία, οδήγησαν την ευρύτερη κίνηση υψηλότερα.

Ο τομέας των ειδών πολυτελείας είχε τις υψηλότερες επιδόσεις, υποστηριζόμενος από την άνοδο κατά 5% στο Penn National Gaming, αφού η εταιρεία καζίνο και αθλητικών στοιχημάτων έλαβε έγκριση να αποκτήσει την εταιρεία αθλητικών μέσων theScore.

Ένα ράλι στις μετοχές των βιομηχανιών αυτοκινήτων, General Motors και Ford, ολοκλήρωσε τη λίστα με τις μετοχές των καταναλωτών με τις καλύτερες επιδόσεις, εν μέσω συνεχούς αισιοδοξίας για τα σχέδια και των δύο ηλεκτρικών οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι μετοχές ενέργειας σημείωσαν άνοδο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μείωσαν τις απώλειες που είχαν μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και των εκτιμήσεων ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει το ενδεχόμενο αξιοποίησής τους για να πιέσεις τις τιμές στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Οι τεχνολογικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, που ηγήθηκαν χθες της ευρύτερης ανάκαμψης της αγοράς, συνέχισαν την άνοδό τους.Οι μετοχές των Microsoft, Amazon.com και Alphabet κινήθηκαν ανοδικά.

Η μετοχή της Twitter έκανε άλμα 4% αφού η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερώς τα σχέδια να πουλήσει το διαφημιστικό δίκτυο MoPub για κινητά στον προγραμματιστή παιχνιδιών για κινητά AppLovin για 1,05 δισ. δολάρια.

Στο μέτωπο των ανακοινώσεων κερδών, η Levi Strauss & Co ήταν η κορυφαία σε απόδοση, σημειώνοντας άνοδο 8,5% μετά τα τριμηνιαία της αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο, τα εβδομαδιαία αιτήματα επιδότησης ανεργίας κινήθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο και προκάλεσαν την αισιοδοξία των επενδυτών για την ανάκαμψη στην αγορά εργασίας. 

Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι 326.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για επιδότηση ανεργίας, μειωμένα κατά 38.000 από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πτώση των αιτήσεων υποδηλώνει ανάκαμψη στην αγορά εργασίας, υποστηριζόμενη από προσδοκίες για βελτιωμένα μηνιαία δεδομένα θέσεων εργασίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει στην Federal Reserve το πράσινο φως για να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων της τον επόμενο μήνα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 500.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, δηλαδή προβλέπουν απότομη βελτίωση από τις 235.000 θέσεις εργασίας του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κοντά σε ρεκόρ ο δείκτης S&P 500, σε ιστορικό υψηλό το Bitcoin

Παρά την κάμψη του κλάδου της τεχνολογίας, οι μετοχές της κοινής ωφέλειας και του τομέα υγείας οδήγησαν 0,37% υψηλότερα τον S&P 500. Ευφορία για το Bitcoin μετά τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF, πλησιάζει τα 65.000 δολ.