ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Γύρισαν σε πτώση οι βασικοί δείκτες, επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Η τεχνολογία έχασε τα κέρδη της στο τέλος της συνεδρίασης, ασκώντας πίεση στην ευρύτερη αγορά. Υποχώρησαν οι Alphabet, Apple, Facebook, Amazon και Microsoft.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση τη Δευτέρα, καθώς η τεχνολογία και η ενέργεια έχασαν τα ενδοσυνεδριακά κέρδη εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος στη Wall Street, ενόψει μιας πολυάσχολης εβδομάδας ανακοινώσεων υψηλού ενδιαφέροντος για την αγορά, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της τριμηνιαίας περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,7%, ο Dow Jones έχασε 0,72%, ή 250 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,64%.

Η τεχνολογία εγκατέλειψε τα κέρδη της στο τέλος, ασκώντας πίεση στην ευρύτερη αγορά. Η Alphabet, η Apple, η Facebook, η Amazon και η Microsoft έκλεισαν την ημέρα με πτώση.

Οι μετοχές ενέργειας εγκατέλειψαν τα κέρδη, παρά τις τιμές του πετρελαίου που ξεπέρασαν τα 81 δολάρια το βαρέλι στις ΗΠΑ, με την αγορά να στοιχηματίζει ότι τα προβλήματα στην πλευρά της προσφοράς θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους, σε μια εποχή όπου η ζήτηση θα είναι αυξημένη. "Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα ισχυρή ζήτηση, η οποία είναι πιθανόν να ενισχυθεί επιπλέον με τη μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, καθώς και την περιοριστική πολιτική παραγωγής του ΟΠΕΚ+, η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σφιχτή μέχρι το τέλος του έτους", ανέφερε η Commerzbank.

Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας έχασαν περισσότερο από 1% καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναμένουν ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Οι Nextera Energy, Alliant Energy Corp και DTE Energy έχασαν περισσότερο από 2%.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών τίτλων έχει αυξηθεί και οι αναλυτές εκτιμούν ότι οδεύουμε σε μια επανάληψη των υψηλών του Μαρτίου 2021 κοντά στο 1,80%. Η αγορά ομολόγων ήταν κλειστή τη Δευτέρα λόγω εορτασμού για την Ημέρα του Κολόμβου.

Οι μετοχές των υλικών ήταν ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα, υποστηριζόμενες από μια άνοδο 3% στην Freeport-McMoran Copper & Gold Inc, καθώς οι τιμές του χαλκού συνέχισαν να ανεβαίνουν.

Σε άλλους τομείς, η Southwest Airlines έχασε 4%, αφού ακύρωσε περισσότερες από 2.000 πτήσεις το Σαββατοκύριακο, επικαλούμενη δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μειώσει το πρόγραμμά της για να αντισταθμίσει τα σημεία συμφόρησης.

Οι επενδυτές περιμένουν περαιτέρω καταλύτες για την κατεύθυνση της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της σεζόν ανακοινώσεων κερδών και περαιτέρω ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Η JPMorgan Chase θα ανακοινώσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου την Τετάρτη, ακολουθούμενη από την Bank of America και τη Citigroup την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κοντά σε ρεκόρ ο δείκτης S&P 500, σε ιστορικό υψηλό το Bitcoin

Παρά την κάμψη του κλάδου της τεχνολογίας, οι μετοχές της κοινής ωφέλειας και του τομέα υγείας οδήγησαν 0,37% υψηλότερα τον S&P 500. Ευφορία για το Bitcoin μετά τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF, πλησιάζει τα 65.000 δολ.