ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χαμηλότερα οι δείκτες της Wall Street ενόψει ανακοινώσεων για τα κέρδη

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές για τα στοιχεία τρίτου τριμήνου που θα δημοσιοποιήσουν οι εισηγμένες, αρχής γενομένης από τις τράπεζες. Πτώση των τεχνολογικών μετοχών παρά την υποχώρηση της απόδοσης των ομολόγων.

Ο S&P 500 υποχώρησε την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν μια ακόμη ημέρα έντονων διακυμάνσεων, μόλις μία ημέρα πριν από την έναρξη των ανακοινώσεων τριμηνιαίων κερδών και τη νέα παροχή στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,34%, ή 118 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 0,14%.

Οι επενδυτές συνέχισαν να είναι επιφυλακτικοί, έχοντας μόλις μια μέρα μέχρι να αρχίσουν οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street τις ανακοινώσεις για τα κέρδη του τριμήνου. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν αυξηθεί περίπου 40% για το έτος μέχρι στιγμής, καθώς το ευνοϊκό υπόβαθρο των αυξανόμενων επιτοκίων συνεχίζει να υποστηρίζει τον τομέα.

Η JPMorgan Chase & Co ανακοινώνει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου την Τετάρτη, ακολουθούμενη από τις Citigroup, Wells Fargo, Bank of America και Morgan Stanley την Πέμπτη. Η αύξηση των δανείων, η οποία έχει υποχωρήσει από την πανδημία και καθυστερεί να ανακάμψει, πιθανότατα θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα παρακολουθούν στενά οι επενδυτές.

Οι μετοχές της τεχνολογίας κινήθηκαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα, παρότι οι αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου υποχώρησαν. Η Alphabet, η Apple και η Facebook κινήθηκαν πτωτικά, ενώ η Amazon ενισχύθηκε.

Εν τω μεταξύ, η Apple δήλωσε ότι σχεδιάζει μια εκδήλωση στις 18 Οκτωβρίου, κατά την οποία η εταιρεία θα μπορούσε να αποκαλύψει νέους φορητούς υπολογιστές MacBook και ακουστικά AirPods.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του Δημοσίου υποχώρησε κάτω από το 1,6% μετά τα αποτελέσματα της δημοπρασίας που έδειξαν ότι η ζήτηση για ομόλογα παρέμεινε ισχυρή. Πριν από την έκθεση για τον πληθωρισμό που αναμένεται την Τετάρτη, τα μέλη της Fed εξακολουθούν να επισημαίνουν τον υψηλό πληθωρισμό ως πηγή ανησυχίας. «Ο πληθωρισμός είναι πάνω από τον στόχο του 2%», δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς. «Τα σοβαρά και διάχυτα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού θα διαρκέσουν πιθανότατα περισσότερο από όσο αναμενόταν αρχικά», πρόσθεσε.

Οι ανησυχίες για τον επίμονο πληθωρισμό έρχονται τη στιγμή που η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί, επιδεινώνοντας τους φόβους των επενδυτών για στασιμοπληθωρισμό. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε την πρόβλεψη για το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατά 0,1% σε 5,9% για φέτος από 6,0% τον Ιούλιο.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να αναφέρουν την Τετάρτη ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 5,3%. Ο έντονος ρυθμός πληθωρισμού, ωστόσο, θα εξασθενήσει τελικά καθώς η προσφορά αρχίζει να καλύπτει την ισχυρή ζήτηση. 

Στην Ουάσινγκτον, η Γερουσία αναμένεται να υπερψηφίσει το βραχυπρόθεσμο όριο χρέους ύψους 480 δισ. δολαρίων αργότερα την Τρίτη, παρέχοντας στις ΗΠΑ χρηματοδότηση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Το νομοθετικό μέτρο πρέπει να υπογραφεί πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου για να αποφευχθεί η αθέτηση χρέους από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ