ΓΔ: 879.24 0.00% Τζίρος: 10.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, wall street
Φωτο: Shutterstock

Ενέργεια και τεχνολογία κράτησαν τον S&P 500 σε θετικό κλείσιμο

Επιφυλακτικότητα και μεικτά πρόσημα στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ακολουθούν ανακοινώσεις κερδών από σημαντικές εταιρείες μέσα στην εβδομάδα. Αυξημένες οι αποδόσεις των ομολόγων.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει μιας εβδομάδας πυκνών ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων. Ο S&P 500 πέρασε σε θετικό πρόσημο, χάρη στην ανοδική κίνηση των μετοχών της ενέργειας και της τεχνολογίας.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,21%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,15% ή 51 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,63%.

Η ενέργεια συνέχισε να κινείται ανοδικά, καθώς η αυξημένη ζήτηση εν μέσω περιορισμένης προσφοράς και χαμηλών αποθεμάτων διατηρεί τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα. «Η σφιχτή κατάσταση της αγοράς, όπως επιβεβαιώθηκε από τον ΟΠΕΚ και την ΙΕΑ στις μηνιαίες εκθέσεις τους την περασμένη εβδομάδα, είναι αντίθετη με τον τερματισμό της ανόδου των τιμών αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στο εγγύς μέλλον», ανέφερε η Commerzbank.

Η Marathon Oil, η APA και η Occidental Petroleum Corporation ανέβηκαν κατακόρυφα, με την τελευταία να κερδίζει σχεδόν 6%.

Η τεχνολογία υποστήριξε επίσης την ευρύτερη αγορά, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τις αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η Apple, η Alphabet, η Facebook, η Microsoft και η Amazon ενισχύθηκαν.

Η Apple ήταν επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε μια νέα γκάμα Macbook Pro που διαθέτει αναβαθμισμένα τσιπ M1, μετά την απομάκρυνσή της Apple από τα τσιπ της Intel. Η Apple αποκάλυψε επίσης τα νέα ακουστικά Airpods τρίτης γενιάς.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν την εβδομάδα με άνοδο και ανήλθαν κοντά στο 1,6%.

Άλλοι τομείς κυκλικών μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών καταναλωτικών ειδών και του τραπεζικού τομέα, σημείωσαν άνοδο, παρότι τα νεότερα οικονομικά στοιχεία ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Η βιομηχανική παραγωγή του Σεπτεμβρίου μειώθηκε κατά 1,3%, παρά τις προσδοκίες για άνοδο 0,1%, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Οι ελλείψεις ημιαγωγών, η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού και οι καθυστερήσεις στις εκφορτώσεις λιμένων και στις θαλάσσιες μεταφορές εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο στην παραγωγή», ανέφερε αναλυτής.

Η ασταθής κίνηση στη Wall Street έρχεται καθώς οι επενδυτές περιμένουν πλήθος ανακοινώσεων εταιρικών κερδών, με τη Netflix και την Tesla να ανακοινώνουν αποτελέσματα την Τρίτη και την Τετάρτη αντίστοιχα. «Παρά το αυξημένο κόστος, αναμένουμε άλλο ένα τρίμηνο ισχυρής αύξησης των κερδών», δήλωσε αναλυτής.

Η Walt Disney υποχώρησε 3% μετά την υποβάθμιση από την Barclays. Η τράπεζα υποβάθμισε την Disney και μείωσε τον στόχο τιμής της μετοχής στα 175 δολ. από 210 δολ. Η Disney πιέστηκε επίσης από αναφορές για περαιτέρω αποτυχίες στην παραγωγή, καθώς η εταιρεία καθυστέρησε τη σειρά ταινιών της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των Doctor Strange 2, Thor 4, Black Panther: Wakanda Forever Sequel και Indiana Jones 5.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πίσω στα ασφαλή καταφύγια οι επενδυτές, νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Ο νέος συναγερμός για το στέλεχος Όμικρον προκαλεί έξοδο κεφαλαίων από τα χρηματιστήρια. Απώλειες σχεδόν 1,5% για τον Γενικό Δείκτη και 1,2% για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600. Πτώση του brent, άνοδος για χρυσό και ομόλογα.