ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με την προσοχή στραμμένη στη ΔΕΗ

Οριακή διακύμανση στην αγορά, με ήπια πτωτική κίνηση για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ κέρδη 0,3% εμφανίζει ο τίτλος της ΔΕΗ, εν αναμονή και της ΓΣ για έγκριση της ΑΜΚ.

Ήπια άνοδο εμφανίζει η εγχώρια αγορά σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη ΔΕΗ να αποτελεί τον «πρωταγωνιστή» καθώς σήμερα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της επιχειρίσης για την έγκριση της ΑΜΚ. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται υψηλότερα από το επίπεδο των 890 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ήπια ανοδικά με κέρδη 0,21% κινείται και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600. 

Στις 11:42 ο Γενικός Δείκτης έχει κέρδη 0,12% στις 892,34 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να μην εμφανίζει, προς το παρόν, πορεία ανάλογη με της χθεσινής συνεδρίασης και να φθάνει στα 5,43 εκατ. ευρώ. Υπερισχύουν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 44 έναντι 31 πτωτικών και 11 που παραμένουν χωρίς μεταβολή. Στο +0,15% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,18% υψηλότερα. 

Δεν έχει συνέχεια, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, η χθεσινή πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 0,15%. Αμετάβλητη η μετοχή της Eurobank, με την Alpha Bank να εμφανίζει οριακές απώλειες 0,04%, την Εθνική Τράπεζα να έχει απώλειες 0,27% και την Τράπεζα Πειραιώς να αποδυναμώνεται 0,28%. 

Το «ξύπνημα» των τραπεζικών μετοχών το οποίο σημειώθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις αποτελεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, το μεγάλο στοίχημα για την αγορά, καθώς μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στον Γενικό Δείκτη και να αποτελέσουν τον κλάδο ο οποίος μπορεί να προσελκύσει φρέσκο χρήμα. Όπως υπογράμμισε, ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης«ο μόνος κλάδος που έχει δώσει αγοραστικό ημερήσιο σήμα από την προηγούμενη εβδομάδα είναι ο τραπεζικός. Για ακόμα μία εβδομάδα είχε πολύ καλύτερη εικόνα από της υπόλοιπη αγορά κλείνοντας ξεκάθαρα σε νέα υψηλά στοχεύοντας πλέον στις 583-595 μονάδες. Η Eurobank, που θεωρούμε ότι είναι και ο οδηγός πλέον στον κλάδο έκλεισε σε νέα υψηλό 52 εβδομάδων έχοντας απορροφήσει τις πωλήσεις της τελευταίας περιόδου και πλησιάζοντας πρώτη και πάλι την τιμή της ΑΜΚ του 2016».

Οι επενδυτές, όμως, στη σημερινή συνεδρίαση έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ενισχύεται 0,38% και κινείται υψηλότερα από το επίπεδο των 9 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων, στην οποία καλούνται να εγκρίνουν όχι μόνο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 750 εκατ. ευρώ αλλά και τη συμφωνία για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι τίτλοι των ΑΔΜΗΕ (+1,22%), Viohalco (+1,15%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι τίτλοι των ΟΛΠ (-0,74%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,69%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,08%) και των Ταξιδιών (+0,79%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,10%) και της Τεχνολογίας (-0,59%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Attica Bank +3,96% και ΣΙΔΜΑ +3,90%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Νίκας -9,92% και Minerva -7,56%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Σε διεθνή θύελλα τα χρηματιστήρια, βαριές οι απώλειες για τον Γ. Δείκτη

Σε ζώνη διόρθωσης ο S&P 500 με απώλειες που ξεπερνούν το 10% από τα υψηλά του Ιανουαρίου. Ανησυχίες για Fed και Ουκρανία. Γενικευμένες ρευστοποιήσεις στο ΧΑ, που έχασε την στήριξη των 920 μονάδων.
ΑΓΟΡΕΣ

«Βούτηξε» προς τις 920 μονάδες το ΧΑ με απώλειες άνω του 3% στις τράπεζες

«Ταυτίζεται» με το διεθνές sell off η εγχώρια αγορά, με το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με αρνητικό πρόσημο, λόγω των φόβων για τις κινήσεις της Fed αλλά και της κρίσης στην Ουκρανία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεθνής οπισθοχώρηση στα χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, πάνω από 1% η πτώση για τον Γενικό Δείκτη στην Αθήνα. Τέσσερις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων προβλέπει φέτος η Goldman Sachs, ανησυχία και για την Ουκρανία.