ΓΔ: 879.26 0.00% Τζίρος: 14.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:20:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dollario, Dollar, Synalagma, Forex, wall street
Φωτο: Shutterstock

Σε ανοδική τροχιά η Wall Street με ώθηση από φαρμακευτικές, τεχνολογία

Κέρδη 0,74% για τον S&P 500 μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από Johnson & Johnson και με την Apple σε πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την παρουσίαση των νέων Macbook. Άλμα σχεδόν 5% για το πρώτο ETF του Bitcoin.

Με σημαντική άνοδο έκλεισε τη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη ο δείκτης S&P 500 βρίσκοντας υποστήριξη από τις μετοχές του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και από την τεχνολογία, όπου ηγήθηκε της ανόδου η μετοχή της Apple. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,74%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,57% και ο Nasdaq 0,71%.

Οι μετοχές υγειονομικής περίθαλψης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεδρίαση, με την Johnson & Johnson να κερδίζει 2%, αφού παρουσίασε κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων. Οι Edwards Lifesciences, Boston Scientific και Intuitive Surgical επίσης ώθησαν τον κλάδο υψηλότερα.

Η Procter & Gamble  ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ήταν αυξημένα, αλλά προειδοποίησε για επίδραση στις δραστηριότητές της από τις πληθωριστικές πιέσεις. Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε περισσότερο από 1%.

Οι μετοχές τεχνολογίας συνέχισαν το θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας, υποστηριζόμενες από την άνοδο της Apple, καθώς η νέα σειρά Macbook Pro του τεχνολογικού κολοσσού, που ενσωματώνει τα αναβαθμισμένα τσιπ M1, παραγωγής της Apple, προκάλεσε θετικά σχόλια από τη Wall Street.

«Η αναμενόμενη αναβάθμιση τσιπ ξεπέρασε τις προσδοκίες σχετικά με την απόδοση και την ισχύ. Τα νέα τσιπ έχουν πολύ μεγαλύτερο χώρο για πυρήνες GPU και κωδικοποιητές βίντεο και αποκωδικοποιητές», ανέφερε η Oppenheimer, προβλέποντας ότι ο σχεδιασμός των νέων φορητών υπολογιστών «θα επιτρέψει στην Apple να κυριαρχήσει τόσο στους καταναλωτές όσο και στους επαγγελματίες χρήστες».

Η ενίσχυση της τεχνολογίας έρχεται παρότι οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται. Σήμερα, η απόδοση των 10ετών κρατικών τίτλων στις ΗΠΑ ξεπέρασε το 1,6%.

Οι μετοχές ενέργειας κέρδισαν περισσότερο από 1%, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας στην Κίνα επιδείνωσε τις ανησυχίες ότι η κρίση της προσφοράς πιθανότατα θα επιμείνει και θα ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλότερα επίπεδα.

Στο οικονομικό μέτωπο, η οικοδομική δραστηριότητα στέγασης «πάγωσε» εν μέσω διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού και ελλείψεων στην αγορά εργασίας. Οι νέες οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 1,6% σε ετήσια βάση και κατά 7,7% τον Σεπτέμβριο, ποσοστό πτώσης μεγαλύτερο από το αναμενόμενο 2,4%.

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο ProShares Bitcoin Strategy ETF, που διαπραγματεύεται με τον τίτλο BITO, αυξήθηκε σχεδόν 5% στην πρώτη του ημέρα διαπραγμάτευσης. Το Bitcoin αυξήθηκε σχεδόν 3% στα 63.800 δολάρια, ενισχύοντας τις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία blockchain. Οι Marathon Digital, Coinbase, Riot Blockchain ήταν πάνω από 3% υψηλότερα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πίσω στα ασφαλή καταφύγια οι επενδυτές, νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Ο νέος συναγερμός για το στέλεχος Όμικρον προκαλεί έξοδο κεφαλαίων από τα χρηματιστήρια. Απώλειες σχεδόν 1,5% για τον Γενικό Δείκτη και 1,2% για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600. Πτώση του brent, άνοδος για χρυσό και ομόλογα.