ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

«Ανοίγει» τον βηματισμό του το ΧΑ με σημαντική αύξηση του τζίρου

Ξεχωρίζει η μετοχή της Jumbo με κέρδη που ξεπερνούν το 2,3%, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και η αξία των συναλλαγών, με το ΧΑ να ακολουθεί, εκ νέου, πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.

Επιστροφή σε επίπεδα υψηλότερα των 900 μονάδων για την εγχώρια αγορά, μετά από 18 συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να ακολουθεί πορεία ελαφρώς καλύτερη σε σύγκριση με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται μόλις 0,08%, ενώ ο γερμανικός DAX κινείται 0,1% υψηλότερα. 

Στις 11:41 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,26% στις 901,31 μονάδες, με ιδιαίτερα αυξημένη αξία συναλλαγών η οποία φθάνει στα 17,72 εκατ. ευρώ, καθώς έχουν περάσει αρκετά πακέτα το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ πλήρης είναι η επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 51 έναντι μόλις 18 πτωτικών. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,28%, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης κινείται 0,25% υψηλότερα. 

Ανοδική πορεία για τον τραπεζικό δείκτη με κέρδη 0,32%, με την Εθνική Τράπεζα να έχει την καλύτερη εικόνα και να ενισχύεται 0,93%, την Alpha Bank να εμφανίζει κέρδη 0,31%, την Τράπεζα Πειραιώς να έχει άνοδο 0,21%, ενώ αμετάβλητη παραμένει η μετοχή της Eurobank και την Attica Bank να υποχωρεί 0,88%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μετά από αρκετές συνεδριάσεις σημαντικών πιέσεων η μετοχή της Jumbo... παίρνει την εκδίκησή της, καθώς εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη που φθάνουν στο 2,36%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε και την καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή για το 2021. Ήπια ανοδική κίνηση, στο +0,11% και τα 9,3 ευρώ για τη  μετοχή της ΔΕΗ μετά τη χθεσινή «πανηγυρική» έγκριση από την Γενική Συνέλευση των μετόχων τόσο της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ όσο και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ. Πτωτική πορεία για τον τίτλο της Ελλάκτωρ στο -0,77%, καθώς με ανακοίνωσή του επιβεβαίωση την αύξηση του μεριδίου των εφοπλιστών Μπάκου - Καϋμενάκη άνω του 29%, ενώ μαίνεται η κόντρα των δύο βασικών μετόχων με τη διοίκηση της εταιρείας. 

Η αγορά για μία ακόμη συνεδρίαση επιτυγχάνει καλύτερη πορεία από τα ξένα χρηματιστήρια, όπου το κλίμα είναι αρκετά ευμετάβλητο, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει στο ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου και στο κατά πόσο τα προβλήματα με το υψηλό κόστος ενέργειας αλλά και τις καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν πλήξει κέρδη και έσοδα. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+1,24%) και των Ασφαλειών (+1,22%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών (-0,47%) και των Ταξιδιών (-0,41%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Μοτοδυναμική +9,93% και Reds +4,96%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Revoil -1,14% και ΕΛΠΕ -1,13%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανόδου παραμένει το ΧΑ με ώθηση από τράπεζες και blue chips

Με αυξημένη αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί να διασπάσει το όριο των 930 μονάδων. Κέρδη άνω του 4% για την μετοχή της Εθνικής, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται πάνω από 2%. Σε υψηλά επίπεδα οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Mytilineos.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Έκοψε τη φόρα του Γενικού Δείκτη η νέα «βουτιά» του δείκτη S&P 500

Με μικρές απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση παρότι έγινε προσπάθεια υπέρβασης των 920 μονάδων ενώ κράτησαν θετικά πρόσημα τράπεζες και ΟΤΕ. Έντονη αστάθεια στις αγορές ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της Fed.