ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Κοντά σε ρεκόρ ο δείκτης S&P 500, σε ιστορικό υψηλό το Bitcoin

Παρά την κάμψη του κλάδου της τεχνολογίας, οι μετοχές της κοινής ωφέλειας και του τομέα υγείας οδήγησαν 0,37% υψηλότερα τον S&P 500. Ευφορία για το Bitcoin μετά τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF, πλησιάζει τα 65.000 δολ.

Πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα ο δείκτης S&P 500, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και ο τομέας υγείας πήραν τη σκυτάλη της ανόδου, αφού η τεχνολογία κατέβασε ρυθμούς μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 4.536,95 μονάδες και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,43%, ή 152 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε οριακά, κατά 0,05%.

Οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ενισχύθηκαν περισσότερο από 1%, με επικεφαλής την United Rentals, την Jacobs Engineering και την Caterpillar.

Η υγειονομική περίθαλψη ωθήθηκε από τα θετικά τριμηνιαία αποτελέσματα, με την Anthem να κερδίζει πάνω από 7%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Η Anthem ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 6,79 δολ. με έσοδα 35,82 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 6,37 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 35,35 δισ. δολαρίων. Οι Cigna και Centene ήταν επίσης στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Η United Airlines ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο τριμηνιαία αποτελέσματα, τα οποία υποστηρίζονται από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη στα διεθνή και επαγγελματικά ταξίδια. Η μετοχή της έκλεισε χωρίς μεταβολή.

Εν τω μεταξύ, στην τεχνολογία, η Netflix υποχώρησε περισσότερο κατά 2%, αφότου η Deutsche Bank υποβάθμισε τη μετοχή μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ' τριμήνου από τον γίγαντα του streaming. Η Deutsche bank υποβάθμισε την επενδυτική σύσταση για το Netflix και πλέον δεν συνιστά αγορά της μετοχής λόγω της συγκρατημένης αύξησης των συνδρομητών.

Η PayPal φέρεται να διερεύνησε μια προσφορά για το Pinterest που αποτίμησε την εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σε περίπου 39 δισ. δολάρια, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg. Η μετοχή της Pinterest έκανε άλμα 13%, ενώ της PayPal υποχώρησε 5%.

Η ενέργεια κράτησε πίσω την ευρύτερη ανοδική κίνηση, παρότι οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν από τα στοιχεία που δείχνουν μια απροσδόκητη πτώση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού αμερικανικού πετρελαίου. Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 431.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου, ενώ είχε εκτιμηθεί ότι θα αυξάνονταν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Το Bitcoin ξεπέρασε το προηγούμενο ιστορικό υψηλό και ανήλθε στα 64.788 δολ., καθώς η αισιοδοξία για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος ενισχύθηκε με την έναρξη διαπραγμάτευσης του πρώτου ETF για το Bitcoin που βασίζεται στα προθεσμιακά συμβόλαια. Οι μετοχές των Coinbase Global, Riot Blockchain και Marathon Digital κινήθηκαν ανοδικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, wall street
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «μείον» ο S&P 500 μετά την απόφαση Μπάιντεν να κρατήσει τον Πάουελ

Ενώ είχε φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό, ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες. Ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Nasdaq. Σε άνοδο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, καθώς θεωρείται βέβαιη η αύξηση επιτοκίων το καλοκαίρι.