ΓΔ: 876.32 0.99% Τζίρος: 15.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:23:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall street-agores-market-stocks
Φώτο: Shutterstock

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500 με κέρδη για τεχνολογία και Tesla

Amazon, Facebook, Microsoft και Tesla έφεραν την ανάκαμψη στη Wall Street, παρά τη σημαντική πτώση των ενεργειακών μετοχών. Θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, κάμψη στη μεταποίηση.

Σε ιστορικά υψηλά έκλεισε ο S&P 500 την Πέμπτη, καθώς τα κέρδη της τεχνολογίας και η άνοδος Tesla έφεραν ενδοσυνεδριακή ανάκαμψη στη Wall Street. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% για να κλείσει στο ιστορικό υψηλό των 4.549,78 μονάδων, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4.536,95, ο Dow Jones υποχώρησε 0,02% ή 6 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 0,6%.

Η τεχνολογία κέρδισε έδαφος στη διάρκεια της συνεδρίασης, παρά την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, υποστηρίζοντας μια ανάκαμψη στην ευρύτερη αγορά από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά. Amazon, Facebook και Microsoft έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ η Apple και η Alphabet παρέμειναν σταθερές. Η IBM, ωστόσο, σημείωσε πτώση σχεδόν 9%, αφού τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ήταν κατώτερα των προσδοκιών, εν μέσω αδυναμίας στις παραδοσιακές τεχνολογικές υπηρεσίες της.

Οι μετοχές ενέργειας απείλησαν να χαλάσουν την ημέρα στη Wall Street, υποχωρώντας περίπου 2%, αφού οι τιμές του πετρελαίου ανέστρεψαν την πορεία τους, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών. Οι Baker Hughes, Halliburton, Kinder Morgan σημείωσαν απότομη πτώση, με την τελευταία να υποχωρεί περισσότερο από 6%, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Άλλοι κυκλικοί τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των υλικών, ήταν επίσης στο «κόκκινο», παρά τα αισιόδοξα στοιχεία για την οικονομία. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 290.000 την εβδομάδα που έληξε στις 16 Οκτωβρίου από 296.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για αύξηση στις 300.000. Οι αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας αναμένεται να επιστρέψουν στα χαμηλά επίπεδα της περιόδου πριν την πανδημία, περίπου 210 χιλιάδες, στις αρχές του επόμενου χρόνου, εκτιμούν αναλυτές.

Οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρέασαν τη μεταποιητική δραστηριότητα. Ο περιφερειακός δείκτης Philly Fed επιβραδύνθηκε σε 23,8 μονάδες τον Οκτώβριο από 30,7 τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 25,0. Ωστόσο, η άνοδος των μετοχών των καταναλωτικών ειδών βοήθησαν την ευρύτερη αγορά να ανακάμψει, με την Tesla να ηγείται της ανόδου, κερδίζοντας 3%. 

Η Tractor Supply υποστήριξε επίσης τις μετοχές καταναλωτικών ειδών, αφού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου, με διψήφια άνοδο στις συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων. Η Tractor Supply ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 1,95 δολ., από 1,62 δολ. έναν χρόνο πριν, και πολύ μπροστά από την εκτίμηση της Wall Street για 1,67 δολ. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν περισσότερο από 4%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πίσω στα ασφαλή καταφύγια οι επενδυτές, νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Ο νέος συναγερμός για το στέλεχος Όμικρον προκαλεί έξοδο κεφαλαίων από τα χρηματιστήρια. Απώλειες σχεδόν 1,5% για τον Γενικό Δείκτη και 1,2% για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600. Πτώση του brent, άνοδος για χρυσό και ομόλογα.