ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έκοψαν τη φόρα των δεικτών στη Wall τα αποτελέσματα της Facebook

Κάτω από τα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Dow Jones, μικρή άνοδος για τον Nasdaq. Πτώση 4% για τη Facebook, υποβαθμίσεις από αναλυτές. Θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Υποχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Dow, υπό την επίδραση των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Facebook, ενώ τα στοιχεία για την κατανάλωση συνέχισαν να υποστηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4% αφού έφτασε σε ιστορικό υψηλό νωρίτερα στις 4.598,36 μονάδες. Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 0,3%, ή 80 μονάδες και σημείωσε επίσης ενδοημερήσιο ιστορικό υψηλό 35.892,92. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,2%.

Η Facebook υποχώρησε περίπου 4%, αφού ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε μικτά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και επεσήμανε μια καθυστέρηση στην αύξηση των εσόδων από διαφημίσεις εξαιτίας των αλλαγών απορρήτου από την Apple στο λειτουργικό της σύστημα για κινητά iOS.

Μια σειρά από αναλυτές της Wall Street υποβάθμισαν τις προοπτικές τους για το Facebook, με ορισμένους να επισημαίνουν τον σημαντικό αντίκτυπο στα περιθώρια κέρδους από το σχέδιο του Facebook να αυξήσει τις επενδύσεις. «Δεδομένων όλων των τάσεων του τριμήνου και των ανησυχιών σχετικά με το iOS/ATT, πιστεύουμε ότι αυτό που υποδηλώνεται είναι η σημαντική αύξηση των συνολικών δαπανών το 2022», ανέφερε η Wedbush, καθώς μείωσε τον στόχο της τιμής στο Facebook σε 325 από 350 δολ.

Η πολυάσχολη εβδομάδα για την τεχνολογία συνεχίζεται, με τη Microsoft, την Alphabet και το Twitter να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Εν τω μεταξύ, το άλμα στις μετοχές των τσιπ υποστήριξε τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα που ενισχύθηκε από το ράλι στη Nvidia, καθώς τα σχέδια του Facebook για επενδύσεις αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση για τσιπ.

Οι βιομηχανίες αγωνίστηκαν να ξεφύγουν από τις απώλειες, καθώς η πτώση στη Lockheed Martin αντιστάθμισε την άνοδο της United Parcel Service και της General Electric.

Η Lockheed Martin έκανε βουτιά 11%, αφού η εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών μείωσε την καθοδήγησή της μετά την κάμψη των εσόδων στο τρίμηνο. Η United Parcel Service ανακοίνωσε άλμα τόσο σε ό,τι αφορά τον τζίρο όσο και τα κέρδη και αναβάθμισε την προοπτική της στα περιθώρια, καθώς ο κολοσσός των logistics μπόρεσε να αντιμετωπίσει την καταιγίδα του πληθωρισμού αυξάνοντας τις τιμές. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν περισσότερο από 7%.

Η General Electric σημείωσε άνοδο 2%, αφού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και ταμειακές ροές, ενώ τα έσοδα ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα που δείχνουν ότι οι εταιρείες είναι σε θέση να αυξήσουν τις τιμές για να προστατεύσουν τα περιθώρια κέρδους έχουν αφαιρέσει την αμφιβολία για την ισχυρή ζήτηση, βοηθώντας τους επενδυτές να ξεπεράσουν τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και να αυξήσουν τα ανοδικά στοιχήματα στις μετοχές.

«Οι εταιρείες ανέφεραν ζητήματα περιθωρίου κέρδους και διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά μέχρι στιγμής οι ομάδες διαχείρισης μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο διευθυντής επενδύσεων της Aptus Capital Advisors, David Wagner. «Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν τις διακοπές ως προσωρινές και επικεντρώνονται στη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση». «Οι φόβοι ότι παράγοντες [συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας] θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν τα αναμενόμενα κέρδη του S&P 500 το 2022 δεν έχουν καρποφορήσει και γι' αυτό έχουμε αγορές σε ιστορικά υψηλά», πρόσθεσε ο Wagner.

Σε μια άλλη ένδειξη που δείχνει τη δύναμη του καταναλωτή, η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιούνιο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανήλθε στο 113,8 τον Οκτώβριο, πολύ πάνω από τις προσδοκίες για 108,0 καθώς «η εξασθένηση των φόβων για την παραλλαγή Δέλτα αντισταθμίζει το χτύπημα από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας», όπως αναφέρει η Pantheon Macroeconomics.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, wall street
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «μείον» ο S&P 500 μετά την απόφαση Μπάιντεν να κρατήσει τον Πάουελ

Ενώ είχε φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό, ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες. Ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Nasdaq. Σε άνοδο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, καθώς θεωρείται βέβαιη η αύξηση επιτοκίων το καλοκαίρι.