ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Κλείσιμο με κέρδη στη Wall Street παρά την πτώση των Αpple και Amazon

Η Amazon και η Apple ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα που ήταν κατώτερα των προβλέψεων, ενώ η Facebook κέρδισε έδαφος μετά την απόφαση για αλλαγή επωνυμίας.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν ο S&P 500 και ο Nasdaq, καθώς η άνοδος των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης υπό την ηγεσία του Facebook αντιστάθμισε την πτώση της Apple και της Amazon, μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα που υπολείπονταν των εκτιμήσεων.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% και είχε σκαρφαλώσει στο ιστορικό υψηλό των 4.604,3 νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,1% ή 50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,03% έχοντας φτάσει νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδο των 15.472,7.

Ήταν ένα απογοητευτικό τέλος για το κύμα ανακοινώσεων αποτελεσμάτων των τεχνολογικών εταιρειών, καθώς η Amazon και η Apple ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα που υπολείπονταν σε ό,τι αφορά τα κέρδη.

Η Apple σημείωσε πτώση άνω του 3% και εκθρονίστηκε από τη Microsoft ως η πιο εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, αφού τα τριμηνιαία έσοδα του τεχνολογικού γίγαντα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων της Wall Street. Η Apple προειδοποίησε επίσης ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη chip θα συνεχίσει να επιβαρύνει τις πωλήσεις.

Τα αποτελέσματα οδήγησαν σε μια σειρά περικοπών τιμών από τους αναλυτές της Wall Street, αλλά η Wedbush επέμεινε ότι η πτώση στην Apple είναι μια ευκαιρία αγοράς. 

Η Amazon, εν τω μεταξύ, σημείωσε πτώση άνω του 4% εν μέσω ανησυχιών για αύξηση του κόστους, αφού ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου προέβλεψε αύξηση του κόστους 4 δισ. δολαρίων για την κάλυψη της ζήτησης το τέταρτο τρίμηνο, εν μέσω ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό και υλικά.

Η Facebook έκανε άλμα 3%, καθώς η ανακοίνωση για την αλλαγή επωνυμίας μια μέρα νωρίτερα έγινε δεκτή θετικά στη Wall Street μετά την υποτονική τριμηνιαία έκθεσή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αλλάξει το όνομά της σε Meta ως μέρος της στρατηγικής του για να αναπτύξει και να αξιοποιήσει το metaverse, όπου οι εμπειρίες του πραγματικού κόσμου αναπαράγονται στον διαδικτυακό κόσμο, συχνά χρησιμοποιώντας ακουστικά εικονικής πραγματικότητας.

Οι βιομηχανίες υποστήριξαν επίσης την ευρύτερη ενδοημερήσια ανάκαμψη της αγοράς, η οποία οδήγησε στην άνοδο 6% του WW Grainger, αφού ο προμηθευτής βιομηχανικών υλικών ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που υποστηρίζονται από την ισχυρή ζήτηση.Η

Η Starbucks υποχώρησε περισσότερο από 5%, αφού τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εν μέσω ασθενέστερης ζήτησης στην Κίνα μετά την έξαρση των μολύνσεων από τον Covid-19.

Η ενέργεια δυσκολεύτηκε να σημειώσει άνοδο ακόμη και όταν οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου Chevron και Exxon Mobil διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα μετά τα τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, εν μέσω εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ακραία μεταβλητότητα στη Wall Street: Από τα κέρδη σε «βουτιά» δεικτών

Ο Nasdaq κέρδιζε σχεδόν 2% και βρέθηκε στο κλείσιμο 1,30% χαμηλότερα. Πιέσεις και στις μετοχές καταναλωτικών αγαθών. Δραματική πτώση 24% για την Peloton Interactive. Επιφυλακτικότητα για τα αποτελέσματα της Netflix.