ΓΔ: 951.65 0.74% Τζίρος: 38.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dollario, Dollar, Synalagma, Forex, wall street
Φωτο: Shutterstock

Νέα «καύσιμα» για ράλι στη Wall από τα θετικά αποτελέσματα εταιρειών

Σε ιστορικά υψηλά το κλείσιμο των τριών βασικών δεικτών. Θετικές ανακοινώσεις από Pfizer, McKesson. Ανοδική κίνηση των μεγάλων της τεχνολογίας. Υποχώρηση αποδόσεων στα ομόλογα ενόψει συνεδρίασης της Fed.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν ως επί το πλείστον ανοδικά τριμηνιαία αποτελέσματα, τη στιγμή που η Federal Reserve αρχίζει τη διήμερη συνεδρίασή της.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,37% σε ιστορικό υψηλό στις 4.630,65 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,39% ή 138,79 μονάδες για να κλείσει σε ιστορικό υψηλό 36.052,63 μονάδων. Ο Nasdaq αναρριχήθηκε 0,34% στο ιστορικό υψηλό των 15.649,60 μονάδων.

Η Pfizer σημείωσε άνοδο 4%, μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο σε ό,τι αφορά τον τζίρο όσο και τα κέρδη, λόγω της ισχυρής ζήτησης εμβολίων. Οι επενδυτές ανέμεναν επίσης την απόφαση συμβουλευτικής επιτροπής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με το εάν θα επεκταθεί η καταλληλότητα για εμβόλια σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η γνωμοδότηση έγινε γνωστή μετά τη συνεδρίαση και ήταν θετική για τη χρήση του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες.

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της McKesson ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις της Wall Street και ο διανομέας φαρμάκων αύξησε την καθοδήγηση για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η μετοχή σχεδόν κατά 6%.

Η τεχνολογία, εν τω μεταξύ, ξεπέρασε το αργό ξεκίνημα της εβδομάδας για να σημειώσει κέρδη εν μέσω μιας κίνησης άνω του 1% στην Apple, την Alphabet και τη Microsoft. Η μητρική του Facebook, Meta Platforms και η Amazon υποχώρησαν.

Οι εταιρείες ημιαγωγών ώθησαν επίσης τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα υψηλότερα μετά από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τον προμηθευτή τσιπ της Apple, On-Semiconductor. Η ON Semiconductor Corporation σημείωσε άνοδο 4% σε ιστορικό υψηλό μετά την καθοδήγηση του τέταρτου τριμήνου για τα έσοδα και τα κέρδη που ήταν ανώτερη των εκτιμήσεων. Τα αισιόδοξα αποτελέσματα προκάλεσαν πλήθος θετικών σχολίων από τη Wall Street, με την Baird να αυξάνει τον στόχο της τιμής στα 75 από τα 60 δολ.

Οι μετοχές της Avis Budget υπερδιπλασιάστηκαν καθώς τα ισχυρότερα τριμηνιαία κέρδη της τροφοδότησαν θετικές αναβαθμίσεις από τη Wall Street. Η Morgan Stanley αύξησε τον στόχο τιμής για τη μετοχή στα 140 από 110 δολάρια. Η αύξηση της Avis πρόσθεσε περισσότερους από 1.000 πόντους στον Dow Jones Transportation.

Αλλά δεν συμμετείχαν όλοι οι κλάδοι στη μεγάλη άνοδο της Wall Street, με την ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά να μένουν στο κόκκινο. Οι μετοχές καταναλωτικών αγαθών επιβαρύνθηκαν από την πτώση της Tesla, αφού ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ φάνηκε να περιορίζει την αισιοδοξία για την παραγγελία της Hertz για 100.000 οχήματα.

Η Under Amour μείωσε ορισμένες απώλειες στον κλάδο μετά από άνοδο άνω του 16%, μετά την αύξηση της καθοδήγησης για ολόκληρο το έτος εν μέσω τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η ενέργεια υποχώρησε περισσότερο από 1%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν εν όψει των νέων εβδομαδιαίων στοιχείων για το πετρέλαιο στις ΗΠΑ που αναμένεται να δείξουν αύξηση των αποθεμάτων αργού.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, εν τω μεταξύ, υποχώρησε κατά 2%, καθώς η Fed άρχισε τη διήμερη συνεδρίασή της. Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει μείωση των αγορών ομολόγων και να διατηρήσει το επιτόκιο αμετάβλητο, αλλά η εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Πριν από την απόφαση της Fed, οι επενδυτές βλέπουν καθοδικούς κινδύνους για τις μετοχές. «Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για την πτώση των μετοχών όσο πλησιάζει η απόφαση της Fed», δήλωσε η Melissa Brown της Qontigo. «Τα μηνιαία δεδομένα που υποδεικνύουν ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ή ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν απαραίτητα να αναλάβουν τις θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες πρέπει να οδηγήσουν σε υψηλότερο πληθωρισμό».

Ωστόσο, το κλίμα, όσον αφορά τις διαθέσεις ανάληψης κινδύνου από τους επενδυτές, παραμένει άθικτο καθώς οι επενδυτές μετατοπίζονται από τις αμυντικές γωνίες της αγοράς σε κλάδους με μεγαλύτερο ρίσκο, όπως οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. «Οι επενδυτές φαίνεται να απομακρύνονται περισσότερο από τους πραγματικά αμυντικούς τομείς και να γίνονται λίγο πιο τολμηροί», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, wall street
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν πτόησε τη Wall το ρεκόρ πληθωρισμού, ενισχύθηκε ο τομέας τεχνολογίας

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1982 ανέβηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, αλλά κινήθηκε στα όρια των προβλέψεων των αναλυτών. Πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων, ενισχυμένες οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές.