ΓΔ: 823.92 0.09% Τζίρος: 46.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, wall street
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική αντίδραση στη Wall Street με επικεφαλής τη μετοχή της Apple

Άλμα 2,4% για τον S&P 500, υπερκαλύφθηκαν οι απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ώθηση στην αγορά από τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple.

Με ισχυρή ανάκαμψη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Ο S&P 500 έκανε ράλι και κάλυψε τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων της εβδομάδας, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα από την Apple επανέφεραν την τεχνολογία στο προσκήνιο μετά τις ανησυχίες για ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,43%, ο Dow Jones κέρδισε 1,65% και ο Nasdaq έκανε άλμα 3,13%.

Η Apple σημείωσε άνοδο άνω του 6% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις iPhone παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότο αναμένει να βελτιωθούν αυτά τα προβλήματα, ενισχύοντας το κλίμα στις μετοχές τεχνολογίας.

Το Facebook, η μητρική Alphabet της Google, η Amazon και η Microsoft κινήθηκαν ανοδικά.

Εκτός από τα κέρδη, η τεχνολογία ενισχύθηκε επίσης από την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μετά τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο καταναλωτής έχει μειώσει τις δαπάνες. Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,6% τον Δεκέμβριο, τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση από τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η επιβράδυνση των δαπανών αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στον αντίκτυπο της παραλλαγής Όμικρον.

«Οι δαπάνες επλήγησαν σκληρά από τον συνδυασμό της Όμικρον, που πλήττει τον τομέα των καταναλωτικών αγαθών και την προθυμία των ανθρώπων να επισκέπτονται εμπορικά κέντρα, και του κενού που άφησαν οι αγορές στις διακοπές, που προκλήθηκε από φόβους για ελλείψεις δημοφιλών ειδών», σύμφωνα με την Pantheon Macroeconomics.

Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, αυξήθηκε κατά 4,9%, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1983.

Η Visa σημείωσε επίσης μεγάλη άνοδο, κατά 10,57%, αφού ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, καθώς οι ισχυρότεροι όγκοι διασυνοριακών πληρωμών ενίσχυσαν την ανάπτυξη.

Η Robinhood Markets, εν τω μεταξύ, παρείχε απογοητευτική καθοδήγηση για τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο μετά την πτώση των χρηστών το τέταρτο τρίμηνο, αλλά οι μετοχές της πλατφόρμας συναλλαγών αντιστάθμισαν τις αρχικές απώλειες για να κλείσουν με άνοδο πάνω από 9%.

Η ενέργεια αποδείχθηκε εξαίρεση στο ράλι, λόγω πτώσης άνω του 3% της Chevron, αφού η εταιρεία πετρελαίου ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα που ήταν κατώτερα των προσδικιών.

Η Caterpillar, βασική μετοχή του Dow, παρουσίασε επίσης απώλειες άνω του 5%, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα επισκιάστηκαν από την πτώση των περιθωρίων, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα αύξησαν το κόστος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Sell off στα χρηματιστήρια, νέα «βύθιση» τιμών σε Ευρώπη και Wall Street

Μαζική αποχώρηση επενδυτών από μετοχές και ομόλογα λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού που υποχρεώνει τις κεντρικές τράπεζες σε αυξήσεις επιτοκίων. Με απώλειες άνω του -2% σε Ευρώπη - ΗΠΑ ξεκινά η εβδομάδα. Αργία στο ΧΑ.