ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, NYSE, Markets, Stocks, USA, HPA
Φωτο: Shutterstock

Κρατήθηκαν στο "συν" οι δείκτες στη Ν. Υόρκη με ώθηση από την ενέργεια

Ισχυρή ανοδική κίνηση για την Exxon Mobil μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών. Νέο ρεκόρ πωλήσεων ανακοίνωσε η Google μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Άλμα 14% για τη μετοχή της UPS.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και σήμερα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καλύπτοντας τις αρχικές απώλειες. Ο S&P 500 ανέβηκε, με ώθηση από την ενέργεια, καθώς ενισχύθηκαν οι κυκλικοί κλάδοι, ενώ οι καθυστερημένες αγορές σε αναπτυξιακές μετοχές βοήθησαν την τεχνολογία να απομακρυνθεί από τα χαμηλά της συνεδρίασης. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,69%, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,78% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,75%.

Οι αναπτυξιακές μετοχές της αγοράς κέρδισαν έδαφος στο κλείσιμο, με την Apple και τη Microsoft να καλύπτουν τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν άλλο ένα κύμα ανακοινώσεων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τεχνολογικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της Alphabet, μητρικής της Google.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Alphabet ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, οι οποίες ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και αυξήθηκαν κατά 32% το δ' τρίμηνο του έτους. Η μετοχή έκανε άλμα 6,4% σε συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Οι μετοχές αξίας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, της βιομηχανίας και των υλικών στήριξαν την ευρύτερη αγορά, με την ενέργεια να πρωτοστατεί, υποστηριζόμενη από την άνοδο των μετοχών του ενεργειακού κολοσσού Exxon Mobil. Η Exxon ανέφερε μικτά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου καθώς τα έσοδα υποχώρησαν, αλλά ο πετρελαϊκός γίγαντας ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 10 δισ. δολαρίων, στέλνοντας τις μετοχές σε άνοδο περισσότερο από 6%.

Η United Parcel Service ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα, στέλνοντας τις μετοχές της περισσότερο από 14% υψηλότερα.

Στον τομέα των συμφωνιών, η AT&T σχεδιάζει να πουλήσει τη θυγατρική της, WarnerMedia στην Discovery έναντι 43 δισ. δολαρίων. Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών, ωστόσο, ανέφερε ότι μείωσε το μέρισμα σε 1,11 δολ. ανά μετοχή από 2,08 δολ. Οι μετοχές της υποχώρησαν 4%.

Η New York Times, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων Wordle χωρίς να ανακοινώσει το τίμημα. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν περισσότερο από 3%.

Στο οικονομικό μέτωπο, η μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε, αλλά λιγότερο από το αναμενόμενο. Τα στοιχεία παραγωγής του ISM για τον Ιανουάριο έδειξαν πτώση στο 57,6 και μια πιο προσεκτική ματιά στα δεδομένα υποδεικνύει την άμβλυνση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, αν και με μέτριο ρυθμό. Μία ένδειξη πάνω από το 50 στον δείκτη ISM υποδηλώνει επέκταση παραγωγής στη μεταποίηση, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της οικονομίας των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες για Wall Street στο χειρότερο εξάμηνο εδώ και δεκαετίες

Στο χειρότερο πρώτο εξάμηνο από το 1962 οδεύει ο Dow Jones, ενώ ο δείκτης &P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη εξαμηνιαία πτώση από το 1970. Την μεγαλύτερη πτώση σε ένα εξάμηνο ιστορικά καταγράφει και ο Nasdaq. Στο 16,6% οι απώλειες του Stoxx 600 στο α' εξάμηνο.