ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:50:16 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes, Agores
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή ώθηση από την Google στη Wall Street, κέρδη σχεδόν 1% για τον S&P 500

Η Alphabet εκτινάχθηκε περισσότερο από 7%, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της σε σχεδόν 2 τρισ. δολάρια, αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα του τεχνολογικού γίγαντα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street με μεγάλη διαφορά.

Με κέρδη έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Ο S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο, καθώς η ισχυρή δυναμική της Alphabet (Google), με καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα, στήριξε τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη στην τεχνολογία. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,94%, ο Dow Jones πρόσθεσε 0,63% ή 225 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 0,50%.

Η Alphabet εκτινάχθηκε περισσότερο από 7%, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της σε σχεδόν 2 τρισ. δολάρια, αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα του τεχνολογικού γίγαντα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street με μεγάλη διαφορά, χάρη στην ισχύ των διαφημιστικών της εσόδων.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε την αναζήτηση να αυξάνεται σε σημασία και να γίνεται ισχυρότερη, ενώ το YouTube και το Cloud παραμένουν σε πολύ πρώιμα στάδια και έχουν μπροστά τους μεγάλες διαδρομές», ανέφερε η Wedbush, καθώς αναβάθμισε την τιμή - στόχο της για τη μετοχή στα 3,80 δολ. από 3,53.

Η μητρική Meta Platforms του Facebook σημείωσε άνοδο άνω του 1% καθώς η ισχυρή ανάπτυξη διαφημίσεων της Alphabet χρησίμευσε ως βαρόμετρο για τα αποτελέσματα της εταιρείας κοινωνικών μέσων, τα οποία αναμενόταν να ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η Qualcomm και η Spotify αναμενόταν επίσης να αναφέρουν τριμηνιαία αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Ορισμένοι στη Wall Street, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι αλλαγές απορρήτου της Apple είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο Facebook από ό,τι στη Google, καθώς το μονοπώλιο της τελευταίας στην αναζήτηση ιστού μείωσε τον αντίκτυπο.

Η άνοδος των μετοχών τσιπ ώθησε επίσης την ευρύτερη τεχνολογία σε υψηλότερα επίπεδα, μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα από την Advanced Micro Devices και την καθοδήγηση που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Οι μετοχές καταναλωτικών ειδών, ωστόσο, δυσκολεύτηκαν να καταγράψουν άνοδο, καθώς επιβαρύνθηκαν από την πτώση 9% της Etsy, αλλά και την καθοδική πορεία της eBay και της Tesla.

Η ενέργεια ήταν επίσης ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα υψηλά της συνεδρίασης αφού οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου συμφώνησαν να τηρήσουν ένα σχέδιο για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για τον Μάρτιο.

Η προσοχή της αγοράς εστιάζεται στα θεμελιώδη μεγέθη των επιχειρήσεων, που επισκιάζουν τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν τον αντίκτυπο της παραλλαγής Όμικρον, ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας. Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 301.000 τον Ιανουάριο, ενώ είχαν μειωθεί κατά 776.000 τον Δεκέμβριο.

«Καθώς εξετάζουμε το ισοζύγιο του τρέχοντος έτους, βλέπουμε καλή οικονομική ανάπτυξη, επιβράδυνση του πληθωρισμού, βελτιωμένη αγορά εργασίας και ισχυρή αύξηση των εταιρικών κερδών. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να παρέμβουμε και να γίνουμε αγοραστές κάθε φορά που το χρηματιστήριο διορθώνει», σχολίασε η Wells Fargo.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Sell off στα χρηματιστήρια, νέα «βύθιση» τιμών σε Ευρώπη και Wall Street

Μαζική αποχώρηση επενδυτών από μετοχές και ομόλογα λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού που υποχρεώνει τις κεντρικές τράπεζες σε αυξήσεις επιτοκίων. Με απώλειες άνω του -2% σε Ευρώπη - ΗΠΑ ξεκινά η εβδομάδα. Αργία στο ΧΑ.