ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes, Agores
Φωτο: Shutterstock

Πτώση - σοκ (-26%) για τη Facebook παρέσυρε σε βουτιά τη Wall Street

Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες κεφαλαιοποίησης είχε η Meta Platforms μετά τις απογοητευτικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων. Πτώση 3,7% για τον Nasdaq.

Με σοβαρές απώλειες για όλους τους βασικούς δείκτες έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση την Πέμπτη, σπάζοντας ένα θετικό σερί τεσσάρων ημερών, καθώς η βουτιά ρεκόρ της Meta Platforms (Facebook) πυροδότησε αλυσιδωτές απώλειες σε πολλές μετοχές. Ο S&P 500 υποχώρησε 2,44%, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,45% ή 518 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 3,74%.

Η Meta Platforms έκλεισε με πτώση 26,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια κεφαλαιοποίησης στην ιστορία, αφού ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου που ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων καθώς απέτυχε να αυξήσει τους χρήστες για πρώτη φορά και σηματοδότησε μεγαλύτερη απώλεια για το μέλλον.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επεσήμανε τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από το TikTok, τον αντίκτυπο των αλλαγών στο iOS της Apple και το κόστος που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση της εισόδου στο metaverse ως αρνητικές επιδράσεις.

Η Apple πέρυσι εισήγαγε αλλαγές στο λειτουργικό της σύστημα για iPhone που έδωσαν στους χρήστες την επιλογή να αποκλείουν τις εφαρμογές από την πρόσβαση στο αναγνωριστικό για διαφημιστές ή IDFA, που χρησιμοποιούν οι διαφημιστές για να παρακολουθούν τους χρήστες και να τους προβάλλουν διαφημίσεις στα iPhone τους.

Η Oppenheimer μείωσε την τιμή - στόχο της Meta στα 375 δολ. από 405, διατυπώνοντας χαμηλότερες εκτιμήσεις για ανάπτυξη. 

Τα απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα της Meta προκάλεσαν σοκ στις μετοχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap και Pinterest, οι οποίες αναμενόταν να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης και είχαν πτώση περίπου 23% και 10% αντίστοιχα, ενώ το Twitter υποχώρησε περισσότερο από 5%. Η Amazon, η οποία επίσης αναμενόταν να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς, υποχώρησε περισσότερο από 7%.

Οι ανανεωμένες πωλήσεις σε μετοχές ανάπτυξης, όπως η τεχνολογία, δημιούργησαν αμφιβολίες για το εάν η πρόσφατη ανάκαμψη της μετοχών ανάπτυξης έχει ξεθωριάσει, αλλά ορισμένοι εκτιμούν ότι οι περαιτέρω πωλήσεις θα υποχωρήσουν καθώς η ευρύτερη αγορά πλησιάζει στο κατώτερο σημείο.

Παρά την καταστροφή στο μέτωπο των κερδών, η T-Mobile ανακοίνωσε κέρδη μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα που επισκίασαν τα έσοδα που υπολείπονταν των εκτιμήσεων της Wall Street. Οι μετοχές της έκαναν άλμα 10%.

Οι μετοχές κυκλικών κλάδων, όπως η ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά, ήταν σε πτώση, αλλά ξεπέρασαν σε απόδοση το ευρύτερο sell off της αγοράς, με τα χρηματοοικονομικά να υποστηρίζονται από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων φλέρταραν με το 1,9%. Η Allstate, η Invesco και η People's United Financial κινήθηκαν ανοδικά.

Στο οικονομικό μέτωπο, οι αιτήσεις για ανεργία μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα, εν όψει της μηνιαίας έκθεσης για την αγορά εργασίας, που αναμένεται την Παρασκευή. Οι θέσεις εργασίας την Παρασκευή, ωστόσο, θα μπορούσαν να αποδειχτούν αδύναμες, καθώς πολλοί προετοιμάζονται για ασθενέστερα δεδομένα μετά τον αντίκτυπο της Όμικρον. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η οικονομία πρόσθεσε 150.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Sell off στα χρηματιστήρια, νέα «βύθιση» τιμών σε Ευρώπη και Wall Street

Μαζική αποχώρηση επενδυτών από μετοχές και ομόλογα λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού που υποχρεώνει τις κεντρικές τράπεζες σε αυξήσεις επιτοκίων. Με απώλειες άνω του -2% σε Ευρώπη - ΗΠΑ ξεκινά η εβδομάδα. Αργία στο ΧΑ.