ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Azimut|Benetti - D–Marin: Ξεκινούν οι εργασίες για τη μαρίνα του Λιβόρνο

Η προβλεπόμενη επένδυση ανέρχεται σε 14-15 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση των αποβαθρών, χώρους συνάντησης και premium παροχές αναψυχής και διασκέδασης.

Ο Όμιλος Azimut|Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής και το δίκτυο premium μαρίνων της D–Marin, θα ξεκινήσουν τις εργασίες για τη μαρίνα του Λιβόρνο, η οποία αναμένεται να γίνει ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για σκάφη αναψυχής στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της κοινής επιθυμίας για την ενίσχυση της ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου σε συνεργασία με το γραφείο του Δημάρχου του Λιβόρνο, στην οποία παρευρέθηκαν επίσημοι και εμπλεκόμενοι παράγοντες, η D-Marin και ο Όμιλος Azimut|Benetti αποκάλυψαν ότι οι κατασκευαστικές εργασίες στη μαρίνα του Λιβόρνο θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2024.

Η κοινοπραξία μεταξύ του Ομίλου Azimut|Benetti και της D-Marin θα παραδώσει στην πόλη του Λιβόρνο μια από τις πλέον αξιόλογες μαρίνες στη Μεσόγειο, σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Archea στη Φλωρεντία. Το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026, ενώ τα πρώτα τμήματα της μαρίνας του Λιβόρνο θα είναι διαθέσιμα για τους ιστιοπλόους νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Θα υπάρχουν συνολικά 815 θέσεις ελλιμενισμού.

Η προβλεπόμενη επένδυση ανέρχεται σε 14-15 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση των αποβαθρών, χώρους συνάντησης και premium παροχές αναψυχής και διασκέδασης. Περισσότερα από 220 m2 των εγκαταστάσεων προορίζονται για εστιατόρια, 60 m2 για μπαρ και 250 m2 για χώρους γραφείων.

Τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια της μαρίνας του Λιβόρνο θα επιτευχθούν μέσω της ισχυρής δέσμευσης του Ομίλου Azimut|Benetti και της D-Marin για τη δημιουργία βιώσιμων μαρίνων για τις υφιστάμενες και τις μελλοντικές γενιές. Η μαρίνα θα χρησιμοποιεί φυσικά στοιχεία όπως δέντρα και θάμνους αντί για περιφράξεις, φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή σημαντικού μέρους της απαιτούμενης ενέργειας, ενώ η άρδευση του πρασίνου θα γίνεται μέσω της ανάκτησης των όμβριων υδάτων.

Ο Luca Salvetti, Δήμαρχος της πόλης του Λιβόρνο, ανέφερ: «Το Λιβόρνο είναι ενθουσιασμένο που θα αποκτήσει τη δική του μαρίνα. Μετά από 16 χρόνια, η διαδικασία για τη σύμβαση παραχώρησης οριστικοποιήθηκε. Ως εκ τούτου, σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή της μαρίνας, αναβαθμίζοντας ένα τμήμα του Λιβόρνο που συνδέει το κέντρο της πόλης με το παραλιακό μέτωπο. Αυτό αντιπροσωπεύει άλλο ένα ορόσημο στην ανάπτυξη και μεταμόρφωση της πόλης, η οποία θα επωφεληθεί από την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τόσο σε επίπεδο τουρισμού όσο και απασχόλησης.  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου και ιδίως τον κλάδο σκαφών αναψυχής του Λιβόρνο, ο οποίος απέκτησε μια 20ετή παραχώρηση με 450 θέσεις ελλιμενισμού».

«Εργαζόμαστε εδώ και 20 χρόνια με τους θεσμούς και την τοπική κοινωνία για την υλοποίηση του έργου Porta Mare. Σήμερα, παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια την τελική έκδοση του έργου, που έλαβε την έγκριση και χαίρει της εκτίμησης όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων.  Η μαρίνα του Λιβόρνο θα είναι ένα υπερσύγχρονο έργο: το ιστορικό λιμάνι του Μέντιτσι ενσωματώνεται σε μια πανέμορφη, σύγχρονη και οικολογική μαρίνα, η οποία θα είναι ανοικτή στην πόλη και στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου, συνεργαστήκαμε πρόσφατα με την D-Marin, την μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη εταιρεία εκμετάλλευσης μαρίνων στη Μεσόγειο. Αυτή η συνεργασία θα διασφαλίσει την παροχή διαχείρισης υψηλής ποιότητας και καινοτόμων υπηρεσιών σε εγχώριους και διεθνείς ιδιοκτήτες σκαφών που καταφτάνουν στο Λιβόρνο» δήλωσε ο PaoloVitelli, ιδρυτής του Ομίλου Azimut|Benetti. 

Ο Nicolo Caffo, Γενικός Διευθυντής της D-MarinItalia, εξηγεί, «Η D-Marin πιστεύει ακράδαντα στο Λιβόρνο. Θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές μαρίνες στη Μεσόγειο, θεμελιωμένη στις κοινές αξίες που εναρμονίζονται με την παροχής μιας premium εμπειρίας στον πελάτη, την εμπορική αριστεία, τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας και την καινοτομία. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Azimut|Benetti, η D-Marin θα διασφαλίσει ότι η μαρίνα του Λιβόρνο θα ευδοκιμήσει και θα γίνει ένας κόμβος παγκοσμίου φήμης για τα σκάφη αναψυχής, όπως της αξίζει».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synodos G7
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία των G7 για τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Αυτό το δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων για το Κίεβο θα διασφαλιστεί από τα μελλοντικά επιτόκια των αδρανοποιημένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού, που ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ και αποδίδουν έσοδα τριών δισ. ευρώ τον χρόνο.
lepen
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση από την Λεπέν στη Μελόνι για συνεργασία μετά τις Ευρωεκλογές

Η Μαρίν Λεπέν πιστεύει ότι η ενότητα με τους Αδελφούς της Ιταλίας (FdI) θα βοηθούσε τις δεξιές δυνάμεις να γίνουν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Φιλιππινέζα δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της σε πλοίο

Το πτώμα του άτυχου μωρού βρέθηκε στο κρεβάτι της μητέρας του, μέσα σε καμπίνα που μοιραζόταν με άλλους εργαζόμενους. Τις επόμενες ώρες ιατροδικαστής πρόκειται να πραγματοποιήσει τη νεκροψία.