ΓΔ: 1987.52 -1.30% Τζίρος: 445.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
Επιβατικό αεροσκάφος κατά την προσγείωση ή απογείωση με ισχυρή ροή αέρα πίσω του.

Απευθείας πτήσεις Πεκίνο-Ντόχα από την China Southern Airlines

Η πρώτη απευθείας πτήση της China Southern Airlines από Πεκίνο προσγειώθηκε στη Ντόχα, σηματοδοτώντας νέα εποχή στη συνεργασία Κίνας-Κατάρ, προωθώντας εμπόριο, τουρισμό και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας China Southern Airlines από το Πεκίνο προσγειώθηκε χθες στο διεθνές αεροδρόμιο Hamad International Airport στη Ντόχα. Η άφιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της απευθείας αεροπορικής διασύνδεσης μεταξύ της κινεζικής πρωτεύουσας και της πρωτεύουσας του Κατάρ.

Σε επίσημη τελετή, ο Κάο Σιαολίν, πρεσβευτής της Κίνας στο Κατάρ, ανέφερε ότι "η έναρξη των πτήσεων μεταξύ του Πεκίνου και της Ντόχα αναζωογονεί δυναμικά την αμοιβαία και επωφελή διμερή συνεργασία. Θα βοηθήσει περαιτέρω στην προώθηση του εμπορίου, των πολιτιστικών ανταλλαγών, αλλά και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών".

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη διμερή συνεργασία Κίνας και Κατάρ στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας. Παρατηρείται σταθερή αύξηση τόσο στον αριθμό όσο και στη συχνότητα των απευθείας πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαγκάη νυκτερινό τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 6,3% στις τουριστικές μετακινήσεις στην Κίνα τον Οκτώβριο

Κατά τη διάρκεια των οκταήμερων διακοπών στην Κίνα σημειώθηκαν 2,43 δισ. ταξίδια μεταξύ επαρχιών. Ο μέσος ημερήσιος όγκος έφτασε τα 304 εκατ., με αύξηση 6,3%, ενώ η ζήτηση για μικρές και οικογενειακές εκδρομές παρέμεινε υψηλή.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστολή πτήσεων στο Βίλνιους λόγω αερόστατων, εκτροπές σε γειτονικά αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο Βίλνιους έκλεισε προσωρινά λόγω πιθανού αερόστατου, με πτήσεις να εκτρέπονται σε άλλες χώρες. Η εναέρια κυκλοφορία θα παραμείνει κλειστή ως τις 2:30 τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου.
Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 2,36 δισ. επιβατικά ταξίδια στις φθινοπωρινές διακοπές

Περίπου 2,36 δισ. επιβατικά ταξίδια αναμένονται στην Κίνα κατά τις 8ήμερες διακοπές για την Εθνική Ημέρα και το Φεστιβάλ Φθινοπώρου, με ζήτηση σε τουρισμό και οικογενειακές επισκέψεις να αυξάνεται δυναμικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.