Φώτο: Shutterstock

Ανοίγουν τα εργοστάσια τους οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Ξεκινούν και πάλι την παραγωγή μέσα στον επόμενο μήνα μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal».

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors Co, Ford Motor Co και Fiat Chrysler Automobiles NV έχουν στόχο να αρχίσουν και πάλι μέρος της παραγωγής τους στα εργοστάσιά τους στις ΗΠΑ στις 18η Μαΐου, μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους τον Μάρτιο εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal».

Διευθυντικά στελέχη των εταιριών κατά τις προηγούμενες ημέρες καθόρισαν προσωρινά το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης της παραγωγής, μετά τις συνομιλίες με τη ηγεσία του συνδικάτου United Auto Workers (UAW), αλλά και το γραφείο της κυβερνήτη του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμιρ, όπως ανέφερε χθες, Δευτέρα, η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που έχουν λάβει γνώση για τα σχέδια έναρξης της παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εκατό εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για την Covid-19 υποσχέθηκε ο Τραμπ

Η διανομή του εμβολίου θα ξεκινήσει μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. «Σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και θα νικήσουμε τον ιό» είπε ο Τραμπ.