ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
μαχητικό αεροσκάφος F-16
Το F-16 πετά στον γαλανό ουρανό, εντυπωσιάζοντας με τον σχεδιασμό και την ισχύ του.

Τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν drone από τη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προσέγγιζε τον τουρκικό εναέριο χώρο από τη Μαύρη Θάλασσα σε μη κατοικημένη περιοχή, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προσέγγισε τον τουρκικό εναέριο χώρο από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντοπίστηκε στίγμα το οποίο πλησίαζε τον εναέριο χώρο της χώρας και τέθηκε υπό παρακολούθηση, στο πλαίσιο των καθιερωμένων διαδικασιών ασφαλείας.

Για τη διασφάλιση της προστασίας του εναέριου χώρου, τα F-16 που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ και των εθνικών αρχών τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Όπως διευκρινίζεται, το στίγμα ανήκε σε μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο είχε βγει εκτός ελέγχου. Για να προληφθούν τυχόν αρνητικές εξελίξεις, το drone καταρρίφθηκε με ασφάλεια σε μη κατοικημένη περιοχή.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δεν δίνει πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TF Kaan μαχητικό αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα εξετάζει την ανάπτυξη F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου

Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μαχητικά F-16 στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας, ως μέρος σχεδιασμού για ενίσχυση της ασφάλειας λόγω της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή.
Γιασάρ Γκιουλέρ επίσημος
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Διαβεβαιώσεις Γκιουλέρ για πλήρη ετοιμότητα και προστασία της χώρας

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ διαβεβαίωσε πως η Τουρκία είναι πλήρως επιχειρησιακά έτοιμη για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας τα μέτρα ασφαλείας και τον αποτρεπτικό ρόλο της χώρας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΡ: Αντίδραση στις αμυντικές κινήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο

Ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, Χουσεΐν Γιαϊμάν, επέκρινε την ενίσχυση της ελληνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου, δηλώνοντας πως «τα όπλα δεν αρκούν κόντρα στην ενότητα των Τούρκων» και τόνισε τη σημασία της διπλωματίας έναντι της έντασης.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση Τεχεράνης για προβοκατόρικες επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ

Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ίσως εξαπολύσουν προβοκατόρικες επιθέσεις, κατηγορώντας ψευδώς το Ιράν. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι οι ιρανικές δυνάμεις δηλώνουν ανοιχτά κάθε πραγματικό στόχο που πλήττουν.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Βλήμα από Ιράν αναχαιτίστηκε στον εναέριο χώρο της από ΝΑΤΟ

Το τουρκικό Υπ. Άμυνας επιβεβαίωσε ότι τρίτος ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος αναχαιτίστηκε από δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα διαβεβαιώνει πως λαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια και παρακολουθεί τις εξελίξεις.