ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μηνιαία άνοδο 7% σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται και πάλι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Γερμανία με την παραγωγή να αυξάνεται και να επιστρέφει η αισιοδοξία στην αυτοκινητοβιομηχανία μετά την πανδημία.

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων αρχίζουν να ανακάμπτουν στη Γερμανία και αυτό είναι ένα προμήνυμα ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ καλύτερο από τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους. Ειδικά τώρα που η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μέσα στο επόμενο χρόνο επιστροφή στα επίπεδα παραγωγής που προηγήθηκαν της πανδημίας.

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας δείχνει ότι υπάρχει στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς οι εταιρείες βλέπουν κατακόρυφη άνοδο σχεδόν κατά 7% από μήνα σε μήνα. Είναι τα αυτοκίνητα που θα δώσουν τον τόνο και αυτός είναι ο λόγος που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει πάνω σε αυτό τον τομέα την προσοχή τους. Τα στοιχεία αυτά γίνονται ακόμη σημαντικότερα αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που αποτελεί την «ατμομηχανή» του κλάδου και το βαρόμετρο του τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% το μήνα, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική αύξηση μετά την πτώση που σημειώθηκε στην πανδημία και το κλείσιμο των εργοστασίων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Η γερμανική οικονομία δείχνει ότι έχει ξεπεράσει την πανδημία σε καλύτερο βαθμό από ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα τεράστιο πακέτο τόνωσης της αγοράς και στροφής των καταναλωτών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι εταιρείες αναμένουν ότι η παραγωγή θα αυξηθεί ελαφρά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα από το οικονομικό ινστιτούτο «Ifo».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μάχη καθιέρωσης θα δώσει η ηλεκτροκίνηση το 2021 στη Γερμανία

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και η δημιουργία πυκνού δικτύου ηλεκτρικού ανεφοδιασμού παραμένουν και το 2021 οι μεγάλες προκλήσεις για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.