Φώτο: Shutterstock

Ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, στην παραγωγή του εμβολίου συμμετέχουν ήδη μερικές επιχειρήσεις και οι πρώτες δοκιμαστικές σειρές έχουν σταλεί ήδη για έλεγχο στα εργαστήρια.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης ΙΙΙ του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού είναι ελπιδοφόρα «Χθες ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές και βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα που παίρνουμε σήμερα είναι καλά, είναι ελπιδοφόρα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Στην παραγωγή του εμβολίου συμμετέχουν ήδη μερικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο ίδιος και προσέθεσε ότι «οι πρώτες δοκιμαστικές σειρές έχουν σταλεί ήδη για έλεγχο στα εργαστήρια, για αυτό και όλα γίνονται κανονικά, όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει εγκριθεί».

Η Ρωσία στις 11 Αυγούστου πρώτη στον κόσμο ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik -V, το οποίο ανέπτυξε το Κεντρικό ερευνητικό Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι. Το εμβόλιο βασίζεται σε γνωστή πλατφόρμα πάνω στην οποία αναπτύχθηκε ακόμη μια σειρά εμβολίων. Όπως επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Υγείας, η εμπειρία από την χρήση τέτοιων σκευασμάτων δείχνει ότι είναι ικανά να δημιουργήσουν ανοσία διάρκειας έως δύο ετών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το ρωσικό εμβόλιο παρήγαγε αντισώματα σε όλους τους εθελοντές

Τα αποτελέσματα των δύο φάσεων των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Ιουνίου -Ιουλίου και συμμετείχαν 76 εθελοντές, έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν αντισώματα στον νέο κορονοϊό χωρίς σοβαρές παρενέργειες.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ενέκρινε κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η AstraZeneca, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κλινικές δοκιμές του εμβολίου είναι σε εξέλιξη σε Βρετανία και Βραζιλία, οι δοκιμές του αρχικού σταδίου βρίσκονται εν εξελίξει στην Νότιο Αφρική και δοκιμές προγραμματίζονται σε Ιαπωνία και Ρωσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζουν νέα δοκιμή στο εμβόλιο Οξφόρδη και Αstrazeneca

Επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων που έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό σε ποσοστό 90% σε μια υποομάδα εθελοντών οι οποίοι, κατά λάθος, έλαβαν αρχικά μισή δόση και στη συνέχεια πλήρη δόση του.