ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tilepikoinonies, 5G, tilefonia, mobile
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 21% στις προσλήψεις στις τηλεπικοινωνίες στο β΄τρίμηνο του 2020

Η επιβολή των locdown και η παραμονή των πολιτών στο σπίτι στο 2ο τρίμηνο του 2020 αύξησε πολύ τις προσλήψεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Μεγάλη αύξηση προσλήψεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών έφερε το ξέσπασμα της πανδημίας με τη χρήση του διαδικτύου να σημειώνει άνοδο έως και 70% κατά τις περιόδους των lockdown. 

Είναι ενδεικτικό ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έφτασε να απασχολεί πανευρωπαϊκά 1,043 εκατ. εργαζομένους. Σύμφωνα με τη Eurostat, o αριθμός των ατόμων, ηλικίας 20 έως 64 ετών, που απασχολούνταν στις τηλεπικοινωνίες αυξήθηκε απότομα κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2020. Η αύξηση έφτασε στο 7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 και στο 21% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

«Τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 είναι πιθανό να έχουν δώσει ώθηση στην απασχόληση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της ΕΕ» τονίζει η μελέτη της Eurostat.

Ωστόσο η εικόνα της αγοράς αυτής στην Ένωση παραμένει μεικτή. Από τα στοιχεία της Eurostat, προκύπτει ότι ο αριθμός των απασχολούμενων το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αυξήθηκε σε 9 από τα 24 κράτη - μέλη σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Στον αντίποδα η απασχόληση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μειώθηκε στα υπόλοιπα 14 κράτη μέλη με διαθέσιμα δεδομένα και στην Πορτογαλία ο αριθμός των εργαζομένων παρέμεινε σταθερός. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Ζητά τη βοήθεια της ΕΕ λόγω έξαρσης των κρουσμάτων COVID-19

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί στη χώρα 200 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Ολλανδία, 50 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Πολωνία, 5.200 φιαλίδια μονοκλωνικών αντισωμάτων από την Ιταλία, 15 αναπνευστήρες και 8 συμπυκνωτές οξυγόνου από τη Δανία.
ΔΙΕΘΝΗ

EMA: Aρχίζει την αξιολόγηση του κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca

Το φάρμακο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σε ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί και έχει δείξει ότι σώζει ζωές και εμποδίζει τη σοβαρή νόσηση όταν χορηγείται ως θεραπεία μέσα σε μία εβδομάδα από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.
Afganstan
ΔΙΕΘΝΗ

G20: Πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν

Κρίνοντας ότι ακόμη είναι «πολύ νωρίς» για να αναγνωριστεί διπλωματικά το καθεστώς των Ταλιμπάν, ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν επαφές με τους ισλαμιστές, ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή βοήθειας στη χώρα.