Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών και «έξυπνων» αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) κατέγραψαν διψήφια αύξηση τους πρώτους 10 μήνες του 2019 και αναμένεται να αντιστοιχούν στο 25% περίπου των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων έως το 2025.

Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) και έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων (ICV) προκειμένου να προωθήσει την πράσινη και ‘έξυπνη’ ανάπτυξη της μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι πωλήσεις των οχημάτων NEV αναμένεται να αντιστοιχούν στο 25% περίπου των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων έως το 2025, σύμφωνα με προσχέδιο του υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορίας της Τεχνολογίας.

Οι πωλήσεις οχημάτων NEV στη χώρα κατέγραψαν διψήφια αύξηση τους πρώτους 10 μήνες του 2019 παρά την αναιμική αγορά αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις NEV αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από 5% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων αυτή την περίοδο. Η Κίνα στοχεύει επίσης να προωθήσει τα ‘έξυπνα’ οχήματα (ICV) αυξάνοντας το ποσοστό τους στις συνολικές πωλήσεις του κλάδου στο 30% περίπου έως το 2025.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε καθώς η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες να τονώσει τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που έχασε μέρος της δυναμικής του το 2018, με τις πωλήσεις αυτοκινήτων να μειώνονται για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παίρνει και πάλι μπρος η παραγωγή αυτοκινήτων στη Κίνα

Καθώς τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται στη Κίνα, οι γραμμές παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν αρχίσει και κινούνται ξανά με τις μεγαλύτερες εταιρείες να ανακοινώνουν την επανέναρξη της λειτουργίας τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση 18% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τον Ιανουάριο

Η πτώση που θεωρείται αναμενόμενη καθώς οι πωλήσεις Ιανουαρίου επηρεάζονται από τις  αργίες του νέου κινεζικού έτους. Ωστόσο με την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα οι αναλυτές εκτιμούν ότι ούτε τον Φεβρουάριο θα καταφέρει να δει ανάκαμψη η αγορά.