Φώτο: Shutterstock

Η εισαγγελία του Λιβάνου κλήτευσε τον Κάρλος Γκοσν

Ο Γκοσν βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες στην Ιαπωνία: δύο για κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εμπιστοσύνης και δύο για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές.

Η εισαγγελία του Λιβάνου κλήτευσε σήμερα τον Κάρλος Γκοσν, μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψής του που εξέδωσε η Interpol και έπειτα από αίτημα των δικηγόρων για μια επίσκεψη στο Ισραήλ του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Renault-Nissan, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Ο Γκοσν κλήθηκε «να ανακριθεί την Πέμπτη (...) για την κόκκινη προειδοποίηση» της Interpol , σύμφωνα με το πρακτορείο ANI. Ο Γκοσν βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες στην Ιαπωνία: δύο για κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εμπιστοσύνης και δύο για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές.

Ο επιχειρηματίας θα καταθέσει επίσης αναφορικά με μια καταγγελία που κατατέθηκε στη δικαιοσύνη του Λιβάνου από Λιβανέζους δικηγόρους για την «είσοδό του σε εχθρική χώρα και για τη συνάντησή του με Ισραηλινούς ηγέτες», σύμφωνα με το ANI.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ο Γκοσν όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν πρόθυμος να δικαστεί στην Γαλλία, τόνισε πως «αν είχα διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα στα σύνορα, θα πήγαινα στην Γαλλία, θα πήγαινα στην Βραζιλία. Ο Λίβανος, η Βραζιλία και η Γαλλία είναι τρεις χώρες που δεν εκδίδουν τους πολίτες τους». Ο επιχειρηματίας έχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα.

Νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του στη Βηρυτό, διακήρυξε την «αθωότητά» του και δήλωσε αποφασισμένος να «αποκαταστήσει την τιμή του», μετά τη θεαματική απόδρασή του από την Ιαπωνία, όπου κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα.

Μάλιστα, ο Κάρλος Γκοσν κατήγγειλε μια «συνωμοσία» μεταξύ της Nissan και της ιαπωνικής εισαγγελίας σχετικά με τη σύλληψή του. «Η σκευωρία μεταξύ της Nissan και των εισαγγελέων διεξήχθη σε κάθε επίπεδο», δήλωσε.

Ο πρώην πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Renault - Nissan επιβεβαίωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, πριν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι διαθέτει «πραγματικές αποδείξεις» που δείχνουν ότι ήθελαν να τον ανατρέψουν από την ηγεσία του ομίλου και ότι σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα ονόματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες του Ιάπωνα πρωθυπουργού και του Τραμπ για ενίσχυση της διμερούς συμμαχίας

Ο Σούγκα δήλωσε ότι ο Τραμπ του είπε πως θα πρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω και από κοινού τη συμμαχία της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είπε στον Τραμπ, ότι η συμμαχία αυτή, ήταν βάση για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ποιες είναι οι προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων

Παρά τις δυσκολίες στην υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξακολουθούν να ξοδεύουν απίστευτα ποσά για να ξεκινήσουν οι προσπάθειες που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, μετά το πρώτο lockdown.