ΓΔ: 1209.61 0.80% Τζίρος: 2.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vice Media
Φωτο: Shutterstock

Αίτηση πτώχευσης από το δίκτυο Vice Media, ποιος ο ρόλος του Ant1

Σύμφωνα με τους New York Times, η πτώχευση δεν θα διακόψει τις καθημερινές δραστηριότητες για τις επιχειρήσεις του Vice, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια για να διασωθεί.

Πτώχευση κήρυξε το πρωί της Δευτέρας (σ.σ. ώρα Ελλάδας) η Vice Media, αποτέλεσμα της έντονα καθοδικής πορείας που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια ο οργανισμός που πρωτοστάτησε στην νεανική ερευνητική δημοσιογραφία στα 00’s.

Σύμφωνα με τους New York Times η πτώχευση δεν θα διακόψει τις καθημερινές δραστηριότητες για τις επιχειρήσεις του Vice, οι οποίες εκτός από τον ομώνυμο ιστότοπο περιλαμβάνουν το διαφημιστικό πρακτορείο Virtue, την εταιρεία παραγωγών Pulse Films και το Refinery29 ένα γυναικείο site το οποίο εξαγοράστηκε από το Vice to 2019.

Ομάδα δανειστών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται το Soros Fund Management και το Fortress Investment Group ηγούνται στην προσπάθεια σωτηρίας του δημοσιογραφικού ομίλου αναλαμβάνοντας να καλύψουν τα ήδη υπάρχοντα δάνεια έχοντας εξασφαλίσει και δανεισμό 20 εκατ. δολ. για την συνέχιση της λειτουργίας του.

H συμμετοχή του Antenna

Η πτωχευμένη εταιρεία είχε βρεθεί στο παρελθόν να αποτιμάται 5,7 δισ. δολάρια και είχε καταφέρει να προσελκύσει ως επενδυτές κορυφαίες επιχειρήσεις των media όπως η Disney αλλά και του Ομίλου Antenna της οικογένειας Κυριακού.

H πτώχευση θεωρείται ότι είναι ένας συνδυασμός κακής διαχείρισης, αδυναμίας κερδοφόρων αποτελεσμάτων και σκανδάλων με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που κλόνισαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την διοίκηση.

Σύμφωνα με τους NYT η ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση της Vice Media επιδεινώθηκε τον περασμένο μήνα όταν αναγκάστηκε να απολύσει υπαλλήλους της από την στιγμή που ο Antenna διέκοψε τις πληρωμές προς το Vice που προορίζονταν για την παραγωγή περιεχομένου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι περικοπές αφορούσαν υπαλλήλους στο Vice World News και πραγματοποιήθηκαν καθώς είχε καταστεί σαφές ότι αυτές οι προσπάθειες δεν ήταν πλέον οικονομικές βιώσιμες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πλήγμα στην αμερικανική οικονομία από την απεργία των σεναριογράφων

Οι σεναριογράφοι διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και ένα είδος πνευματικών δικαιωμάτων για τις επαναληπτικές και άλλες προβολές, που, όπως λένε, είναι μια κρίσιμη πηγή εισοδήματος για τα μέλη του Σωματείου που πλήττονται από τις υπηρεσίες streaming.
tv_piracy
ΔΙΕΘΝΗ

Δράση κατά της πειρατείας τηλεοπτικών μεταδόσεων αναλαμβάνει η Κομισιόν

Η εφαρμογή του νόμου θα ενισχύσει την ευρύτερη καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου σε διαδικτυακές πλατφόρμες, με σημαντικό αντίκτυπο επίσης στις διαδικτυακές μη εγκεκριμένες αναμεταδόσεις αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Antenna διεθνώς η Linda Jensen

Η νέα Group Chief Executive Officer του ομίλου διεθνώς διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε διοικητικές θέσεις διεθνών ηγετικών ομίλων media, όπως το HBO, το MTV και το CME συμβάλλοντας στην ενδυνάμωσή τους.