Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20 - 26/09)

Oι εξελίξεις στην Eurobank, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά κρασιού αλλά και τα γεγονότα στην εταιρεία MIG ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εξελίξεις σε Eurobank, MIG, ο «λογαριασμός» που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διεθνής αγορά κρασιού, βρέθηκαν ανάμεσα στα θέματα του Business Daily αυτής της εβδομάδας που κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily ήταν:

1. Κρίσιμους τομείς της Eurobank αναλαμβάνει ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, 21/09/2020

Ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank θα αναλάβει το retail, το digital transformation και γενικότερα τον λειτουργικό μετασχηματισμό του ομίλου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Παγκόσμια κρίση στο κρασί: Το δίνουν για... απολυμαντικά, 20/09/2020

Πρόθυμοι να πουλήσουν ακόμη και κρασί εξαιρετικής ποιότητας για να μετατραπεί σε... απολυμαντικά χεριών και αρώματα εμφανίζονται οι παραγωγοί, λόγω της μεγάλης πτώσης στην κατανάλωση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. MIG: Πορεία... στο σκοτάδι για τους μετόχους, «βουτιά» έως 30% σήμερα, 23/09/2020

Με την ανοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η MIG έχει ανακοινώσει ελάχιστα στοιχεία για τη σχεδιαζόμενη πώληση της Vivartia. Τίθεται ζήτημα υπαγωγής σε επιτήρηση για την προστασία των επενδυτών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Κλείνουν «παράθυρα» στο πτωχευτικό: Ποιοι χάνουν το δικαίωμα για ρύθμιση, 24/09/2020

Αιτήσεις για ρύθμιση ενήμερων δανείων θα γίνονται μόνο από επιχειρηματίες και εταιρείες που είχαν μεγάλη μείωση εισοδήματος. Τι συμφώνησαν κυβέρνηση, τράπεζες, Τρ. Ελλάδος και ευρωπαϊκοί θεσμοί. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Σκάνδαλο ξεπλύματος 2 τρισ. δολ. «χτυπά» τις μεγάλες τράπεζες, 21/09/2020

Απόρρητα αμερικανικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι κορυφαίες διεθνείς τράπεζες διενεργούσαν ύποπτες συναλλαγές εγκληματιών, απατεώνων και ολιγαρχών. JP Morgan και Deutsche Bank έχουν τη σοβαρότερη εμπλοκή. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Τι κρύβει η αιφνιδιαστική κίνηση της CVC για εξαγορά της Vivartia, 21/09/2020

Εσπευσμένη πώληση της κορυφαίας θυγατρικής της MIG, καθώς επιδεινώνεται σοβαρά η οικονομική της κατάσταση από την πανδημία, ενώ και ο μητρικός όμιλος χρειάζεται ένεση κεφαλαίων για να εξυπηρετήσει το δανεισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Συνεχίστηκε το ράλι ακινήτων και στη διάρκεια της καραντίνας, 24/09/2020

Η Αθήνα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με αύξηση 6,8% και η Θεσσαλονίκη τη δεύτερη με 4,2%. Για το σύνολο του 2019 οι τιμές ακινήτων αυξήθηκαν 7,2%, ενώ το πρώτο τρίμηνο η άνοδος διαμορφώθηκε στο 6,6%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. ΕΝΦΙΑ: Έφτασε η ώρα του λογαριασμού, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, 25/09/2020

Τα βήματα για να δείτε ηλεκτρονικά το εκκαθαριστικό. Πώς ωφελούνται 260.000 ιδιοκτήτες που έχασαν ενοίκια. Το καλοκαίρι του 2021 μετατέθηκε η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπροστά σε μαραθώνιο υποχρεώσεων, 23/09/2020

Έρχεται ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ, ενώ εκπνέουν προθεσμίες για δηλώσεις Covid-19, αδήλωτα τετραγωνικά, επικαιροποίηση μισθωτηρίων συμβολαίων και νομιμοποίηση ημιυπαίθριων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Γιατί οι τράπεζες πανηγυρίζουν για τους λάθος λόγους, 25/09/2020

Η πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα δεν είναι η εξασφάλιση πιστώσεων για εταιρείες όπως η ΑΔΜΗΕ. Η πρόκληση είναι να μπορέσουν να υποστηρίξουν την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (01 - 07/11)

Στις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, στην επένδυση της Αστυπάλαιας, τις επιδράσεις του νέου lockdown στην οικονομία και στα μέτρα στήριξης επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.