ΓΔ: 888.4 1.10% Τζίρος: 22.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:30:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/10 - 17/10)

Επιστρεπτέα προκαταβολή, φορολογικά θέματα και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, φορολογικά θέματα, οι αλλαγές για τα ασφάλιστρα υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναγνωστών του Business Daily την εβδομάδα που μας πέρασε. Το σχεδιαζόμενο «χαράτσι» στους παραγωγούς ΑΠΕ, ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ αποτέλεσαν επίσης δημοφιλή θέματα.

1. Αγώνας δρόμου για φθηνά δάνεια: Τι θα λάβουν οι επιχειρήσεις, 11/10/2020

Θέμα ημερών η εκταμίευση 1,5 δισ. από τον τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ τον Νοέμβριο αρχίζει ο τέταρτος. Έρχονται δάνεια από Ταμείο Εγγυοδοσίας και ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Αναλυτές τονίζουν, πάντως, ότι είναι μικρή η στήριξη ρευστότητας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Έρχεται έκτακτο «χαράτσι» στους παραγωγούς ΑΠΕ, 12/10/2020

Χιλιάδες επενδυτές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα κληθούν να καλύψουν το έλλειμμα των 287 εκατ. ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ. Για μόνιμη λύση στο πρόβλημα εξετάζεται να επιβαρυνθούν οι πάροχοι ενέργειας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Άνοιξε ο δρόμος για αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας, 14/10/2020

Με τροπολογία επιτρέπεται στις ασφαλιστικές να αυξάνουν ελεύθερα τα ασφάλιστρα στα ισχύοντα συμβόλαια. Ώθηση από τους νέους κανόνες στην προσπάθεια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

insurance_contract

4. Άφαντοι οι μυστηριώδεις υποψήφιοι αγοραστές της SingularLogic, 12/10/2020

Εγκατέλειψε τη διαδικασία η άγνωστη βρετανική εταιρεία Nexum Holdings και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ανησυχούν για τις καθυστερήσεις, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η θέση της SingularLogic επιδεινώνεται. Διαβάστε το άρθρο εδώ

5. Σοβαρές αντιρρήσεις τραπεζών, ΤΧΣ και ΤτΕ για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, 13/10/2020

Η βασική ένσταση που εκφράζεται, καθώς το νομοσχέδιο οδηγείται προς ψήφιση στη Βουλή, είναι ότι θα αποδυναμωθεί η κουλτούρα πληρωμών με δυσμενείς επιπτώσεις στους τραπεζικούς ισολογισμούς. Διαβάστε το άρθρο εδώ

6. Συνωστισμός «μνηστήρων» για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, 15/10/2020

Εκτός από το αμερικανικό σχήμα, στη διεκδίκηση του στρατηγικής σημασίας λιμανιού φέρεται να μπαίνει κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου. Πιθανή η υποβολή προσφοράς και από τον ΟΛΘ. Διαβάστε το άρθρο εδώ

7. Πώς θα «σβήσει» χιλιάδες πρόστιμα σε επιχειρήσεις το υπ. Οικονομικών, 16/10/2020

«Βροχή» οι κυρώσεις για εκπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή των καταστάσεων πελατών - προμηθευτών του 2014, παρότι είχαν υποβληθεί πριν τη λήξη της «σιωπηρής» παράτασης. Σχεδιάζεται νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το πρόβλημα. Διαβάστε το άρθρο εδώ

8. Έξτρα φόρος εισοδήματος σε όσους «πιάσουν» με διασταυρώσεις, 15/10/2020

Νέα, «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά θα στείλει η εφορία σε όσους διαπιστώσει ότι έκρυψαν εισοδήματος. Θα ζητείται και η προσκόμιση των δικαιολογητικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί ο φόρος. Διαβάστε το άρθρο εδώ

9. BSH: Γιατί κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ, 15/10/2020

Εκπρόσωπος του ομίλου δηλώνει στο Business Daily ότι έχει κλείσει ο κύκλος παραγωγής της μονάδας στον Ρέντη και έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια παράτασης της ζωής του. Διαψεύδει τη μεταφορά στην Τουρκία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Σε τροχιά επέκτασης η Fourlis με νέα IKEA και Intersport, 15/10/2020

Εγκαινιάζεται στον Πειραιά νέο κατάστημα IKEA, ενώ τέθηκε σε λειτουργία outlet της Intersport στη λεωφόρο Κηφισού. Ενισχύονται συνεχώς τα ηλεκτρονικά κανάλια πωλήσεων του ομίλου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Grace-gin
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την προηγούμενη εβδομάδα (31/07-06/08)

Ανάμεσα στα άρθρα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του site ήταν η διεθνής επιτυχία του παραγόμενου στην Εύβοια Grace Gin, οι εξελίξεις στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και οι υψηλές τιμές τον εξοχικών κατοικιών που αγοράζονται από ξένους.
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/07-23/07)

Η «φούσκα» με τα ενοίκια, Ελλάδα, οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας, η «ασπίδα» προστασίας από την ΕΚΤ και οι 15 περιοχές όπου οι τιμές ακινήτων φτάνουν τα 8.000 ευρώ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (26/6 – 02/7)

Οι διοικητικές αλλαγές στην ΤΙΤΑΝ, η συνέντευξη Κ. Χατζηδάκη στο BD και η παρέμβαση του Προέδρου της ΡΑΕ ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας την περασμένη εβδομάδα.
Digital Banking
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/06-25/06)

Η μεγάλη ζήτηση για πτυχιούχους Πληροφορικής από τις τράπεζες, το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και ο φόβος για άδοξο τέλος των κρυπτονομισμάτων, ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του BD.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/06-18/06)

Ο ξενοδόχος που πέτυχε να κατατροπώσει το Δημόσιο, οι απώλειες κερδών των μεγάλων ονομάτων του τεχνολογικού κλάδου και η σημασία της νέας bear market ήταν τα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily.