ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/12 - 19/12)

Η ανυπαρξία δυνατότητας αποζημίωσης για το αργό ίντερνετ, οι κινήσεις του επενδυτικού κεφαλαίου CVC Capital και οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν μεταξύ των θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο. 

Πώς ο νέος κανονισμός της ΕΕΤΤ ουσιαστικά δίνει «άδεια» στις εταιρείες να μην αποζημιώνουν τους καταναλωτές, ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία doVaule θα διαχειριστεί ένα χαρτοφυλάκιο 11.000 ακινήτων, η bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα ήταν:

1. Γιατί δεν θα πάρετε αποζημίωση για το ίντερνετ που... σέρνεται, 14/12/2020

Ο νέος κανονισμός της ΕΕΤΤ ισοδυναμεί με άδεια στις εταιρείες για παροχή αργού ίντερνετ: ακόμη και αν μια σύνδεση έχει πραγματική ταχύτητα 1 Mbps και ονομαστική 24 Mbps, ο καταναλωτής δεν θα αποζημιώνεται. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2.  Το επενδυτικό fund των 109 δισ. δολ. που «σαρώνει» ελληνικές εταιρείες, 13/12/2020

Η CVC Capital επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια σε πολλούς κλάδους, διαπιστώνοντας ευκαιρίες για μεγάλες και γρήγορες αποδόσεις. Αμφιλεγόμενη η στρατηγική της: η περίπτωση της επένδυσης στη Formula 1. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Την εξαγορά της ελληνικής HSBC διαπραγματεύεται η Eurobank, 15/12/2020

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και το τίμημα της συναλλαγής θα μπορούσε να ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ. Η HSBC είναι η μόνη ξένη τράπεζα που διατηρεί υπηρεσίες λιανικής στην Ελλάδα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Πώς θα διαχειριστεί η doValue Greece χαρτοφυλάκιο 110.000 ακινήτων, 17/12/2020

Με την πρωτοποριακή πλατφόρμα της ισπανικής Altamira θα διατεθούν στην αγορά τα ακίνητα της doValue Greece Real Estate Services. Πλήθος υπηρεσιών θα προσφέρονται στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Γιατί δεν φτάνει στην οικονομία το ποτάμι ρευστότητας της ΕΚΤ, 18/12/2020

Σε ομόλογα και καταθέσεις στην ΕΚΤ η ρευστότητα, σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ και τονίζει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα μείνουμε εκτός του πανευρωπαϊκού δικτύου bad bank». Τι λένε οι τράπεζες για τις χορηγήσεις δανείων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6.  Όλα τα «κόκκινα» στην bad bank για ριζική εξυγίανση των τραπεζών, 15/12/2020

Κομβικό στοιχείο της πρότασης από την Τρ. Ελλάδος είναι η ένταξη στην bad bank του 100% των «κόκκινων» δανείων, συμπεριλαμβανομένων και των νέων που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της πανδημίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7.  Ο γρίφος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Ποια είναι η πραγματική αξία τους;, 15/12/2020

Οι εκκρεμότητες λύθηκαν, τα ναυπηγεία είναι έτοιμα για επανεκκίνηση με μεγάλο αντικείμενο εργασιών του Ναυτικού, τονίζουν πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία πώλησης. Γιατί απορρίπτεται η προσφορά των 15 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8.  Αναβολή με παρασκήνιο σε μεγάλο διαγωνισμό πληροφορικής, 16/12/2020

Στις 20 Ιανουαρίου μετέφερε το ΤΕΕ την υποβολή προσφορών για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, έργο 60 εκατ. ευρώ. Στην αγορά έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις οι υψηλές προϋποθέσεις συμμετοχής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9.  Οδηγός Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Επιδότηση που μπορεί να φτάσει έως 95%, 16/12/2020

Το μέγιστο ποσοστό της επιχορήγηση φτάνει το 85% για μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία και έως 80% για πολυκατοικία που μπορεί να φτάσει και το 95% και 90% αντίστοιχα αν αυτά βρίσκονται σε λιγνιτική περιοχή. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Νομική «μάχη» για τον Σκαραμαγκά, όλα κρίνονται από τους πιστωτές, 14/12/2020

Ο ειδικός διαχειριστής συγκαλεί συνέλευση των πιστωτών στο τέλος Δεκεμβρίου, ενώ ο όμιλος Πριόβολου ισχυρίζεται ότι πρέπει να αναδειχθεί από τον ειδικό διαχειριστή ως πλειοδότης με τίμημα 15 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (22/8 - 28/8)

Τα «τζαρτζαρίσματα» των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ, η μείωση στις καταχωρήσεις ακινήτων Airbnb, καθώς και το τέλος της «μάχης» για την Εγνατία ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/8 - 21/8)

Οι 11 πληγές του Χρηματιστηρίου, το ράλι της... μεσαίας τάξης στο ΧΑ καθώς και η εξαγορά της Wind ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/6 - 19/6)

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών, καθώς και η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/6 - 12/6)

Η Real Consulting που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο, η «πολιορκία» των 900 μονάδων στο ΧΑ, η μεταβλητότητα στις τιμές των ακινήτων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (01–8/5)

Οι αλλαγές στο Ε1 και η μείωση φόρου αλλά και θέματα που αφορούν στο «κούρεμα» ενοικίων τον Μάιο αλλά και στη διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (4–10/4)

H διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο, το μειωμένο τίμημα για το Πόρτο Καρράς και τα ενοίκια ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.