ΓΔ: 785.82 0.79% Τζίρος: 42.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20/3 - 26/3)

Το «πάγωμα» των έργων για έξι μήνες που ζητούν οι κατασκευαστικές, οι φόβοι για χρεοκοπίες τεχνικών εταιρειών από την άνοδο των τιμών και η «νέα» Παγκρήτια Τράπεζα ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Το «πάγωμα» των έργων για έξι μήνες που ζητούν οι κατασκευαστικές, οι φόβοι για χρεοκοπίες τεχνικών εταιρειών από την άνοδο των τιμών, η «νέα» Παγκρήτια Τράπεζα, το ταμείο Φαιστός που είναι σε φάση «απογείωσης», το πώς έμεινε πίσω από την Ευρώπη το ΧΑ, τα καταστήματα ΕΛΤΑ που ήταν κλειστά καθώς έγιναν στόχος επίθεσης χάκερ, η στρατηγική συμφωνία Ευρώπης - ΗΠΑ για το LNG, τα 12 τρισ. δολ. που έφυγαν από μετοχές, το πόσο «χτυπήθηκαν» από τον πόλεμο οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης και ο Θ. Μητράκος (ΤτΕ) στο BD ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 20 με 26 Μαρτίου ήταν:

1. Να «παγώσουν» για έξι μήνες τα έργα ζητούν κατασκευαστικές εταιρείες, 21/03/2022

Οι ακραίες ανατιμήσεις στα υλικά αναγκάζουν τις μεσαίες και μικρές τεχνικές εταιρείες να ζητούν από τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή να κλείσει για έξι μήνες τα εργοτάξια, ώστε να σταματήσουν τις παραγγελίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Φόβοι για χρεοκοπίες τεχνικών εταιρειών από το ράλι τιμών στα υλικά, 24/03/2022

Οι εκπρόσωποι εταιρειών που εμπλέκονται σε δημοτικά έργα ζητούν αναθεώρηση των προϋπολογισμών, αλλά οι δήμοι λένε... «λεφτά δεν υπάρχουν». Προτάσεις για «πάγωμα» εργοταξίων έως και για έξι μήνες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Εθνικής εμβέλειας και με μεγάλες φιλοδοξίες η «νέα» Παγκρήτια Τράπεζα, 24/03/2022

Πώς θα προχωρήσει η απορρόφηση του δικτύου της HSBC και η συνένωση δυνάμεων με την Τράπεζα Χανίων. Στόχος η άντληση 100 εκατ. ευρώ με αύξηση κεφαλαίου, ώστε τα συνολικά κεφάλαια να ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Σε φάση... απογείωσης το ταμείο Φαιστός, επενδύσεις 100 εκατ. για το 5G, 23/03/2022

Δεκάδες επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για τις χρηματοδοτήσεις του νέου ταμείου, που υποστηρίζεται και από επιφανείς ιδιώτες επενδυτές και έχει σκοπό τη δημιουργία οικοσυστήματος για το 5G. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones

 

5. Πώς έμεινε πίσω από την Ευρώπη το ΧΑ: Οι τράπεζες και το "Coca Cola effect", 20/03/2022

Ξεπερνούν το 9% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη στην «πολεμική περίοδο», ενώ ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 τις έχει καλύψει πλήρως. Ισχυρές αρχικές πιέσεις, αλλά και αντίδραση των τραπεζικών μετοχών. Χάνει 25% η Coca Cola HBC. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Κλειστά σήμερα τα καταστήματα ΕΛΤΑ, έγιναν στόχος επίθεσης χάκερ, 21/03/2022

Κυβερνοεπίθεση εκδηλώθηκε στα πληροφοριακά συστήματα των ΕΛΤΑ και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας τους. Προσωρινά δεν λειτουργεί σήμερα το δίκτυο καταστημάτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Στρατηγική συμφωνία Ευρώπης - ΗΠΑ: LNG στη θέση του ρωσικού αερίου, 24/03/2022

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία για την προμήθεια αμερικανικού υγροποιημένου αερίου και υδρογόνου για να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Έφυγαν 12 τρισ. δολ. από μετοχές: Ποιοι δείκτες μπαίνουν σε bear market, 20/03/2022

Οι επενδυτές αποσύρουν κεφάλαια από τα χρηματιστήρια και κρατούν υψηλά ποσοστά μετρητών στα χαρτοφυλάκιά τους. Αρκετοί δείκτες χάνουν 20% από τα πρόσφατα υψηλά τους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Πόσο «χτυπήθηκαν» από τον πόλεμο οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, 23/03/2022

Οι «μεσαίες» μετοχές ξεχώρισαν το 2021 και πέρασαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κυρίως των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών. Δύο μετοχές κρατούν θετικό πρόσημο μετά τις 24 Φεβρουαρίου, τέσσερις με διψήφια ποσοστά πτώσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Θ. Μητράκος (ΤτΕ) στο BD: Καθυστερήσαμε στα μέτρα στήριξης των ευάλωτων, 21/03/2022

Ο Διευθυντής και πρώην Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται η άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών που επιβαρύνονται δυσανάλογα από τον πληθωρισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/2 - 19/2)

Ο διαγωνισμός - θρίλερ για τη ΛΑΡΚΟ, οι λόγοι που μπλοκάρει η Τρ. Ελλάδος το deal της Παγκρήτιας με την HSBC και τα ελληνικά drones από την εταιρεία SAS Technology ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Ρόδος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/9 - 25/9)

Οι επιχειρήσεις που «υιοθέτησαν» καμένο δάσος, η επέκταση του δικτύου 5G και το «στοπ» στα «χαράτσια» στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/6 - 19/6)

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών, καθώς και η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
design-arxitektoniki
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Διαγωνισμός για βιώσιμες ιδέες σε αρχιτεκτονική και μόδα από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλοντας να ενισχύσει τις ιδέες για βιώσιμες πόλεις θα μοιράσει βραβεία συνολικής αξίας 450.000 ευρώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους».