ΓΔ: 1223.72 -1.01% Τζίρος: 36.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:52:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
optiki ina-fiber-internet-broadband
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (26/02 - 04/03)

Οι αντιδράσεις για έργα οπτικών ινών, το πρώτο εγχώριο υβριδικό πλοίο και τα σχέδια της εοφρίας για τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αντιδράσεις τοπικών παραγόντων που καθυστερούν τα έργα των οπτικών ινών, το πρώτο υβριδικό πλοίο που θα παραχθεί από ελληνικό ναυπηγείο, οι τρόποι με τους οποίους η εφορία σχεδιάζει να εισπράττει μέρος των κερδών από πωλήσεις ακινήτων, τα νέα δεδομένα για τη χρηματιστηριακή αγορά μετά την τραγωδία στα Τέμπη και η ταχύτερη σύνδεση των οικιακών φωτοβολταϊκών με το δίκτυο ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο δημοφιλή θέματα της ιστοσελίδας την εβδομάδα 26/02 έως 04/03 ήταν:

1. Δήμοι και τοπικές αντιδράσεις κόβουν τη φόρα στα έργα για οπτικές ίνες, 26/02/2023

Τη συνεργασία των δήμων ζητούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που εμποδίζουν τη γρήγορη ανάπτυξη των δικτύων οπτικής ίνας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Naypigeia-Psixalis

 

2. Πρώτο υβριδικό πλοίο από ελληνικό ναυπηγείο: Πότε μπαίνει σε δρομολόγια, 27/02/2023

Στο ναυπηγείο Ψυχάλης κατασκευάζεται το πρώτο υβριδικό πλοίο και θα είναι έτοιμο σε περίπου οκτώ μήνες. Θα καλύπτει δρομολόγια της άγονης γραμμής και θα λειτουργεί με το 1/3 της κατανάλωσης καυσίμου των συμβατικών πλοίων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Πώς θα... βάζει χέρι η εφορία στα έσοδα από τις πωλήσεις ακινήτων, 03/03/2023

Όταν υπάρχουν ρυθμισμένες οφειλές, η εφορία θα παρακρατά από το τίμημα πώλησης ακινήτου το 70% και μέχρι το ύψος της συνολικής οφειλής. Τι προβλέπει νέα ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes

 

4. Σε σταυροδρόμι η χρηματιστηριακή αγορά: Τα νέα δεδομένα μετά τα Τέμπη, 03/03/2023

Το τραγικό δυστύχημα εισάγει νέους παράγοντες πολιτικής αβεβαιότητας και δημιουργεί την πρώτη αμφισβήτηση του θετικού σεναρίου πρόωρης αναβάθμισης. Ανθεκτική συμπεριφορά στη χθεσινή διόρθωση, με αγοραστές στα χαμηλά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Με λίγα "κλικ" θα συνδέονται στο δίκτυο τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, 26/02/2023

Μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να διευκολυνθεί η σύνδεση των συστημάτων. Έρχεται πολύ σύντομα το νέο πρόγραμμα για επιδοτήσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Russia, Rossia, Russian Economy, Rossiki Oikonomia

 

6. Οι ελληνικοί όμιλοι στη Ρωσία: Ποιοι έφυγαν και ποιοι κάνουν δουλειές, 26/02/2023

Τι αποκαλύπτει η λίστα του πανεπιστημίου Yale για 11 ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους: Μόνο δύο διέκοψαν εντελώς τις δουλειές τους στη Ρωσία. Έφυγαν πάνω από 1.000 όμιλοι με έσοδα που αντιστοιχούν στο 35% του ρωσικού ΑΕΠ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Cosmote TV: Πήρε τον Ολυμπιακό, αλλά έχασε συνδρομητές το δ' τρίμηνο, 04/03/2023

Για πρώτη φορά από το 2020, η Cosmote TV είχε απώλεια συνδρομητών στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Πιέσεις από τον ανταγωνισμό με φθηνότερα συνδυαστικά πακέτα. Πλησίασε τους 400.000 συνδρομητές η Nova, πάνω από 165.000 η Vodafone. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

energeia_revma

 

8. «Ανάσα» στη βιομηχανία για το ρεύμα, σπεύδουν για συμβάσεις με τη ΔΕΗ, 27/03/2023

Άνοιξε ο δρόμος για διμερή συμβόλαια από τον Μάρτιο με χαμηλότερες και πιο σταθερές χρεώσεις. Γιατί δεν ικανοποιεί πλήρως τη βιομηχανία η τροπολογία του ΥΠΕΝ. ΙΟΒΕ: «Καπέλο» 20% στο ρεύμα, υπερτριπλάσια τιμή του φυσικού αερίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Frigoglass: Ψυχρολουσία σε μικρομετόχους από το deal με ομολογιούχους, 03/03/2023

Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει να πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας οι ομολογιούχοι χωρίς οι μέτοχοι να έχουν ενημερωθεί από τη διοίκηση. Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Athina, Athens, Akinita, Real Estate

 

10. Το νέο τοπίο στην αγορά κατοικιών και οι δέκα «καυτές» κατηγορίες, 03/03/2023

Τι ζητούν σήμερα οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές και αγοραστές, πού εντοπίζονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις. Πώς διαμορφώνονται τώρα οι τιμές ενοικίασης και αγοράς κατοικιών στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/05-28/05)

Τα νέα καταστήματα από τις αλυσίδες Pepco, Sinsay, και LC Waikiki, η μεγάλη αύξηση των τιμών της βρώσιμης ελιάς και το deal για την εξαγορά της Unison από τη Mytilineos, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (14/05-20/05)

Το διαζύγιο της Motor Oil με την ΑΒ Βασιλόπουλος, το «βουνό» από ζημιές που φτάνουν τα 107,5 ευρώ για τον όμιλο Public και το μέλλον της ΜIG χωρίς την Attica ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/04-06/05)

Ο «πόλεμος» τιμών που φαίνεται να αρχίζουν οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, οι μισθοί στους βασικούς κλάδους απασχόλησης της Ελλάδας και τα μεγάλα χρηματικά αποθέματα της «Καρέλιας» ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (23/04- 29/04)

Η μείωση τιμών στα γαλακτοκομικά, τα 150 εκατ. ευρώ που επενδύει η Inalan, η πτώση των τιμών του ρεύματος κατά 80% και η αύξηση των τιμών των κατοικιών σε περιοχές του προγράμματος «Σπίτι μου», ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 16/04 - 22/04)

Οι μετοχές που δεν ακολούθησαν το ράλι στο ΧΑ, τα μερίσματα που αναμένεται να μοιράσουν οι εισηγμένες εταιρείες μέσα στο έτος και οι τοποθετήσεις από ξένους επενδυτές στο χρηματιστήριο ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/04-15/04)

Η απόφαση να χάσει το Υπερταμείο τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ, οι εντυπωσιακές επιδόσεις από τις εξαγωγές του ελληνικού λαδιού και οι στολές της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων για την ΕΛΑΣ και τον στρατό της Γερμανίας, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.