Φώτο: ΑΠΕ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12-18/01)

Τραπεζικά θέματα, όπως τα σχέδια της ΕΚΤ για νέο ψηφιακό νόμισμα και το σχέδιο «Ηρακλής» και επιχειρηματικά θέματα όπως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διοίκηση του ΟΤΕ ήταν ορισμένα από τα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily την εβδομάδα που πέρασε.

Τα σχέδια της ΕΚΤ για νέο ψηφιακό νόμισμα, το σχέδιο για προαστιακό σιδηρόδρομο ως το Ναύπλιο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διοίκηση του ΟΤΕ μπροστά στις ραγδαίες ανακατατάξεις που φέρνει η τεχνολογική πρόοδος, οι ξενοδοχειακές επενδύσεις εκατομμυρίων που αλλάζουν την όψη της οδού Πατησίων, η κατάρρευση της αλυσίδας βρεφικών ειδών Mothercare, τα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ, η κρίσιμη ετυμηγορία της ΕΚΤ για το σχέδιο «Ηρακλής» και τα βήματα της Eurobank για την ενεργοποίηση του σχεδίου ήταν μεταξύ των άρθρων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily:

1. Τα σχέδια EKT για ψηφιακό ευρώ και το τέλος των μετρητών, 13/01/2020

Η Κριστίν Λαγκάρντ αποκαλύπτει τις πρώτες κινήσεις της ΕΚΤ για την εξέταση σχεδίου για ψηφιακό ευρώ. Γιατί λέει «όχι» η Αθήνα στα stable coins τύπου Libra του Facebook. Διαβάστε το άρθρο. 

2. Εξετάζεται σχέδιο για προαστιακό σιδηρόδρομο ως το Ναύπλιο, 13/01/2020

Η εγκατάλειψη και τα σχέδια ανάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος - Ναύπλιο, που αναβαθμίστηκε με κόστος 100 εκατ. ευρώ αλλά λειτούργησε μόνο για έξι μήνες. Διαβάστε το άρθρο.

 

3. Ποιους «εισβολείς» φοβάται η διοίκηση του ΟΤΕ, 16/01/2020

Επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο ΟΤΕ για να επιβιώσει μπροστά στις ραγδαίες ανακατατάξεις που φέρνει η τεχνολογική πρόοδος, το μήνυμα του Μ. Τσαμάζ. Ποιοι είναι οι πιθανοί νέοι παίκτες της αγοράς που μπορεί να απειλήσουν τον ΟΤΕ. Διαβάστε το άρθρο.

4. Ξενοδοχεία εκατομμυρίων αλλάζουν την όψη της οδού Πατησίων, 13/01/2020

Ο ισραηλινός όμιλος Fattal δημιουργεί ξενοδοχείο απέναντι στο Μουσείο ενώ στη θέση του Θεάτρου Αθήναιον ανεγείρεται η νέα μονάδα του γαλλικού ομίλου Accor. Διαβάστε το άρθρο. 

 

5. «Πρόστιμο» 250 εκατ. αν χάσουμε το... τρένο για τη Ροδοδάφνη, 17/01/2020

Προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου έχει η Ελλάδα από την Κομισιόν για να ολοκληρώσει τα έργα στο σιδηροδρομικό τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη, που άρχισαν το... μακρινό 2006 και έχουν κόστος σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο.

6. Δάνεια ελβετικού φράγκου: Σήμερα η κρίσιμη δίκη στον Α. Πάγο, 13/01/2020

Μετά τη δυσμενή κρίση της Ολομέλειας Αρείου Πάγου, οι δανειολήπτες ζητούν να απευθυνθεί προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Διαβάστε το άρθρο.

 

7. Τι κρύβει η κατάρρευση της αλυσίδας βρεφικών ειδών Mothercare, 15/01/2020

Υψηλά ενοίκια καταστημάτων, έντονος ανταγωνισμός και διαδικτυακές πωλήσεις κλόνισαν τη βρετανική Mothercare. Διαχωρίζει τη θέση της η Κλουκίνας - Λάππας, που έχει το franchise της φίρμας στην ελληνική αγορά. Διαβάστε το άρθρο.

8. «Έκρηξη» στρατηγικών επενδύσεων με αιτήσεις για 13 μεγάλα έργα, 14/01/2020

Νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ έχουν κατατεθεί στο Enterprise Greece για να ενταχθούν στη διαδικασία Fast Track. Εάν εγκριθούν, θα δημιουργήσουν πάνω από 3.500 θέσεις εργασίας. Διαβάστε το άρθρο.

 

9. Η κρίσιμη ετυμηγορία της ΕΚΤ για το σχέδιο «Ηρακλής», 15/01/2020

Κυβέρνηση και ΤτΕ έχουν καταθέσει τεχνικές προτάσεις στον Εποπτικό Μηχανισμό και αναμένεται η απάντησή του για τη στάθμιση κινδύνου των τίτλων που θα εκδοθούν με κρατικές εγγυήσεις. Διαβάστε το άρθρο.

10. Η Eurobank ανοίγει αυλαία για το σχέδιο «Ηρακλής», 16/01/2020

Την επόμενη εβδομάδα η Eurobank θα λάβει βαθμολογία για το κομμάτι της τιτλοποίησης Cairo που θα καλυφθεί με εγγυήσεις του Δημοσίου, ενώ άρχισαν ήδη οι συνεννοήσεις με τον ΟΔΔΗΧ για την κατάθεση της αίτησης ένταξης στο σχέδιο Ηρακλής. Διαβάστε το άρθρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.