ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Talzoon Khorakiwala, Delphi Economic Forum

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (06/08-12/08)

Ο Ινδός που εξαγοράζει ελληνικές εταιρείες τροφίμων, οι τιμές των ακινήτων που επανέρχονται στο 2010, και το ποια ακίνητα θα φέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις μέσα στα ερχόμενα δύο έτη, ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.

Ο Ινδός επιχειρηματίας που εξαγοράζει αθόρυβα ελληνικές εταιρείες τροφίμων, οι τιμές των ακινήτων που επανέρχονται στο 2010, ποια ακίνητα θα φέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις μέσα στα ερχόμενα δύο έτη, η επιστροφή των McDonald’s στην Πελοπόννησο και τα δεδομένα που ισχύουν για το Χρηματιστήριο, μετά την αναβάθμιση της Scope, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο δημοφιλή θέματα την εβδομάδα 06/08 έως 12/08 ήταν:

1. Ποιος είναι ο Ινδός που εξαγοράζει αθόρυβα ελληνικές εταιρείες τροφίμων, 07/08/2023

Με την εξαγορά της Ιωνικής Σφολιάτας το SwitzGroup του Iνδού επιχειρηματία Talzoon Khorakiwala ελέγχει ελληνικά assets με ετήσιο τζίρο 130 εκατ. ευρώ. Έρχονται και άλλες εξαγορές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Επιστρέφουν στο 2010 οι τιμές των ακινήτων, ο γρίφος της ξέφρενης ανόδου, 07/08/2023

Καλύπτουν τις απώλειες της κρίσης οι τιμές των ακινήτων. Οι ανησυχίες για τον κίνδυνο φούσκας και τα ειδικά χαρακτηριστικά της εγχώριας αγοράς που προσφέρουν ανοσία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Ποια ακίνητα θα φέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις την επόμενη διετία, 08/08/2023

Ποιες κατηγορίες ακινήτων ξεχωρίζουν οι επαγγελματίες της αγοράς. Ξεχωρίζουν αποθηκευτικοί χώροι, ακίνητα που συνδέονται με τη φιλοξενία και γραφεία υψηλών προδιαγραφών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Επιστρέφουν στην Πελοπόννησο τα McDonald’s με κατάστημα στην Πάτρα, 09/08/2023

Μετά από μια δεκαετία απουσίας η αλυσίδα επιστρέφει με τη δημιουργία καταστήματος στην Πάτρα στο πλαίσιο του σχεδιασμού της εταιρίας επέκτασης στα μεγάλα αστικά κέντρα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Τα νέα δεδομένα για το Χρηματιστήριο μετά την αναβάθμιση από τη Scope, 07/08/2023

Δεδομένη θεωρούν οι επενδυτές την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το προσεχές φθινόπωρο. Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις από μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets

 

6. Ο «ιταλικός πανικός» παρέσυρε και το ΧΑ, νέα υποχώρηση για τον τζίρο, 08/08/2023

Ελάχιστες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο, εκ των οποίων ξεχώρισε η Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 2%. Σημαντικές πιέσεις για ΔΕΗ, Cenergy, Aegean και Viohalco. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Intralot: Νέα αύξηση κεφαλαίου έως 111 εκατ. με στόχο την ολική επαναφορά, 10/08/2023

Στις 30/8 οι αποφάσεις. Τι εκτιμούν αναλυτές για τους όρους διάθεσης των νέων μετοχών. Λύνεται οριστικά το πρόβλημα των ιδίων κεφαλαίων και βγαίνει από επιτήρηση η μετοχή. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Ολική επαναφορά της MIG, ξεκινά επενδύσεις με δύναμη πυρός 35 εκατ. ευρώ, 08/08/2023

Καθαρή από δάνεια μετά τη μεταβίβαση της Attica, η εταιρεία από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να ξεδιπλώνει το επενδυτικό της πλάνο. Τα σχέδια για τη θυγατρική RKB και η κεφαλαιακή «ένεση» της μητρικής Πειραιώς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Στρατηγική συμφωνία ΟΛΘ με την ισραηλινή Ashdod Port Company, 08/08/2023

Η πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ των δυο λιμανιών θα αφορά θέματα κυβερνοασφάλειας και άλλους τομείς. Προβλέπεται επίσης η κοινή υλοποίηση δράσεων δικτύωσης, και συμμετοχή σε διεθνή έργα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Πρέσινγκ στις επιχειρήσεις για μειώσεις τιμών και περιθωρίων κέρδους, 06/08/2023

Ο Πρωθυπουργός και ο Διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισαν ότι τα οικονομικά δεδομένα δεν δικαιολογούν τις αυξήσεις τιμών επισημαίνοντας την ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους των επιχειρήσεων. Ο ρόλος της φοροδιαφυγής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (23/3-29/3)

Η μονάδα των πυρομαχικών στο Λαύριο που παίρνει ζωή με κεφάλαια της Ε.Ε., τα μεγάλα deals στον τομέα της πληροφορικής και τα επιπλέον F-16 που η Ελλάδα θα αναβαθμίσει ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (2/3-8/3)

Η είσοδος της CityCrop στα σούπερ μάρκετ της χώρας, τα επιχειρηματικά επιτεύγματα του Κ. Αποστολίδη και ο συνωστισμός στην εθελουσία έξοδο της Ηelleniq Energy ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (04/11-11/11)

Η ζημιά των 35 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από την άσκηση των warrants της Aegean, η προέλαση της τούρκικης LC Waikiki στην αγορά και η «ένεση» των τραπεζών στην Avramar ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων της εβδομάδας.
tileorasi-tv-kanalia-leukes perioxes
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (30/09-06/10)

Το πώς σχεδιάζουν να εντοπίσουν οι αρχές τους χρήστες πειρατικής τηλεόρασης και το «πάγωμα» της επένδυσης του Λασκαρίδη στα καζίνο Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
xrimatia, money, metrita, cash, euro, evro
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (23/07-29/07)

Τα άνευ προηγουμένου ύψη των ισοτιμιών του ευρώ, η κερδοσκοπία στην παγκόσμια αγορά σιτηρών και οι ελπίδες για αναβάθμιση - έκπληξη που τονώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (16/07-22/07)

Η ώρα της αλήθειας για τις μετοχές στο Χ.Α., τα καλύτερα smartphones με κόστος έως 300 ευρώ στην αγορά, oι αμοιβές και οι παροχές για τους διανομείς του efood, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.