ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σε Boutique Hotel μετατρέπεται η ερειπωμένη Οικία Αλμυράντη στο Σύνταγμα

Το νέο ξενοδοχείο - μπουτίκ θα διαθέτει 11 δωμάτια εκ των οποίων 5 σουίτες. Το project υλοποιεί η εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΑΚΤΕΣ, η οποία το 2016 πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την 25ετή μίσθωση του ακινήτου.

Σε Luxury Boutique Hotel θα μετατραπεί ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά κτίρια της πόλης, που αποτυπώνουν την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στην πόλη των Αθηνών του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, και το οποίο είναι γνωστό ως «οικία Ελένης Αλμυράντη».

Το κτίριο - κόσμημα της πρωτεύουσας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Σύνταγμα, επί των οδών Βουλής 2 και Κολοκοτρώνη 7, πίσω από το Άγαλμα Κολοκοτρώνη στην Παλαιά Βουλή.

Το νέο ξενοδοχείο - μπουτίκ θα διαθέτει 11 δωμάτια εκ των οποίων 5 σουίτες ενώ στο ισόγειο θα λειτουργεί πολυτελές εστιατόριο. Το project υλοποιεί η εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΑΚΤΕΣ η οποία το 2016 πλειοδότησε στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Ιδρύμα Ιωάννη και Μαρίας Χατζηκυριάκου, στο οποίο ανήκει το κτίριο, για την 25ετή μίσθωση του ακινήτου.

Η «οικία Ελένης Αλμυράντη» χτίστηκε περί το 1860, και όσο λειτουργούσε η Παλαιά Βουλή ήταν το εντευκτήριο των πολιτικών. Αργότερα μετετράπη σε μικρό ξενοδοχείο και στη συνέχεια είχε φιλοξενήσει καταστήματα και γραφεία. Στα τέλη του 1990 έκλεισε και υαλοπωλείο Ermitage και από τότε το ακίνητο είχε παραμείνει κενό.

 

Σημειώνεται ότι το 2006 το Υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήρισε ως μνημεία τις δύο όψεις του ακινήτου, καθώς και τα ουσιώδη τυπολογικά και λειτουργικά στοιχεία των κατόψεων και των μορφολογικών – καλλιτεχνικών στοιχείων του κτιρίου. Σημειώνεται ότι στο εσωτερικό των ορόφων υπάρχουν διατηρητέες οροφογραφίες και τοιχογραφίες. Στην υπουργική απόφαση που έδωσε την άδεια για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου έχουν τεθεί μία σειρά όρων, όπως να διατηρηθούν όσα δάπεδα σώζονται και όσα παρουσιάζουν εκτεταμένη φθορά να αντικατασταθούν με νέα ίδιας ποιότητας ξύλου και διαστάσεων με τα αρχικά.

Παρά τις απαιτητικές διαδικασίες η εταιρία κατάφερε μετά από τρία χρόνια να λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς ( ΚΣΝΜ, Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο, κλπ).

Όπως σημειώνει στο Business Daily ο κ. Δημήτρης Μαράντος, μέτοχος της εταιρίας, ο οποίος είχε αναλάβει την επίβλεψη και διαχείριση των μελετητών και μηχανικών για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και των εγκρίσεων, «οι μελέτες ελέγχθηκαν σχεδόν από 17 φορείς και τελικά μετά από τρία χρόνια, που θεωρείται ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, οι Νότιες Ακτές έλαβαν την άδεια».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

lagonisi-resort-hotel
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Μαντωνανάκη εναντίον ΕΤΑΔ: Το σίριαλ με αποφάσεις εκατομμυρίων

Τι αποκαλύπτουν οι λογιστικές καταστάσεις της ΕΤΑΔ για τις διαδοχικές αποφάσεις διαιτησίας που έχουν επιδικάσει τεράστια ποσά στον ξενοδοχειακό όμιλος για την υπόθεση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Λαγονήσι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άφαντες οι μεγάλες επενδύσεις του μεγιστάνα από Βενεζουέλα

Ένα χρόνο μετά τις εντυπωσιακές εξαγγελίες επενδυτικών σχεδίων και ενώ είχε αποκτήσει ακίνητα με αξία που υπολογίζεται σε 350 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Δουζόγλου δεν έχει να επιδείξει αποτελέσματα.