Φώτο: Shutterstock

Κανονικά συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο η Ήπειρος παρά την πανδημία

Πιστή στο επενδυτικό της πλάνο, ύψους 20 εκατ. ευρώ παραμένει η Ήπειρος παρά την αβεβαιότητα που παρουσιάζει η αγορά λόγω της πανδημίας.

Προσηλωμένη στα επενδυτικά της σχέδια δηλώνει η εταιρεία Ήπειρος, η οποία ξεκαθαρίζει ότι παραμένει συνεπής στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Παρά τις δυσκολίες στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι εξελίσσονται κανονικά οι επενδύσεις τόσο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Άρτα, όσο και σε αυτό της Ελασσόνας.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, η Ήπειρος προχώρησε σε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 10%, με τις συνολικές θέσεις εργασίας να φτάνουν τις 280.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρά τις χωρίς προηγούμενο δυσκολίες που προέκυψαν στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΗΠΕΙΡΟΣ συνεχίζει την ανοδική της πορεία, υλοποιώντας με συνέπεια το επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εξελίσσονται κανονικά οι επενδύσεις τόσο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Άρτα, όσο και σε αυτό της Ελασσόνας (το οποίο περιήλθε στην ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ μετά τη σχετική συμφωνία με τη ΔΕΛΤΑ, για την παραγωγή κίτρινων τυριών).

Ο στόχος είναι να είναι και τα δύο εργοστάσια πλήρως λειτουργικά μέχρι το τέλος του χρόνου: το μεν της Άρτας με νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, το δε της Ελασσόνας με εντελώς ανανεωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 10%, με τις συνολικές θέσεις εργασίας να φτάνουν τις 280.

Το προσωπικό αυτό προορίζεται να στελεχώσει τις νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, αλλά και να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που συνεχίζεται από τις αγορές του εξωτερικού. Ειδικά όσον αφορά στις εξαγωγές, αποτελούν και φέτος τον σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, με ετήσιο στόχο αύξησης 20%, ο οποίος κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχει επιτευχθεί».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ