ΓΔ: 812.78 1.27% Τζίρος: 48.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:49:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε καθεστώς εκκαθάρισης η Links of London της Folli-Follie

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Folli-Follie δεν άφησαν ανεπηρέαστη και μία από τις πιο επιτυχημένες θυγατρικές της, την Links of London, η οποία τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Μία από τις πιο επιτυχημένες θυγατρικές της Folli-Follie, η Links of London, τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης, επηρεασμένη από τις δύσκολες ώρες που περνάει η «μητρική» εταιρεία.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν 350 θέσεις εργασίας, με το μέλλον των υπαλλήλων να είναι εξαιρετικά αβέβαιο.

Ο ειδικός διαχειριστής της Links, Matt Smith, δήλωσε: «Η εταιρεία αντιμετώπισε δύσκολες εμπορικές συνθήκες που επηρέασαν ολόκληρο τον τομέα λιανικής.

Η διοίκηση αναζήτησε εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης μιας εθελοντικής συμφωνίας με τους πιστωτές, της αναχρηματοδότησης ή της πώλησης, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μια τέτοια συναλλαγή.

Μετά τον διορισμό κοινών διαχειριστών, η ιστοσελίδα της εταιρίας, δυστυχώς, σταμάτησε να λειτουργεί προσωρινά, μέχρι νεοτέρας, και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να διεκπεραιώσει καμία online πώληση».

Ενδεικτική είναι και η εικόνα που θα αντικρίσει κάποιος αν επισκεφθεί την επίσημη σελίδα της εταιρείας:

Folli-Follie

Η Folli-Follie είχε εξαγοράσει την Links of London έναντι 66 εκατ. ευρώ το 2006 και το τελευταίο διάστημα εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησής της, ενώ σύμφωνα με το Sky News, η εταιρεία Sports Direct είχε φτάσει κοντά στην εξαγορά της αλυσίδας με τα 28 καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι Folli-Follie είχε εκδώσει ανακοίνωση τον Αύγουστο με την οποία ενημέρωνε ότι έχει αναθέσει «στους Deloitte και Savigny Partners να διερευνήσουν την επιλογή μιας πλήρους πώλησης» της Links of London.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τζ. Κουτσολιούτσου

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ευθυγραμμίστηκε με την εισήγηση της εισαγγελέως που έκρινε οτι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα του, καθώς είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων αν μείνει ελεύθερος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2018 της Folli χωρίς απαλλαγή ευθυνών της διοίκησης

Η PwC ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2019. Η διοίκηση της Folli-Follie δεν απαλλάχθηκε των ευθυνών της εξαιτίας των γεγονότων που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2018.