Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Δεν υπάρχει καμία ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Η τράπεζα τονίζει ότι ο συνολικός δείκτης κεφαλαίων είναι σχεδόν 5% υψηλότερος από την εποπτική απαίτηση και διαψεύδει ότι το ΤΧΣ εκτίμησε πως χρειάζεται 2 δισ. ευρώ.

Ότι δεν υπάρχει καμιά εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου (ΑΜΚ) ξεκαθαρίζει η Τράπεζα Πειραιώς, σε νέα της ανακοίνωση, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει

«Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, μετά από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πως δεν υπάρχει καμιά εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου (ΑΜΚ).

Η Τράπεζα έχει συνολικό δείκτη κεφαλαίων 16,1% έναντι εποπτικής απαίτησης 11,25%.

Δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμά ότι απαιτείται ΑΜΚ €2 δις είναι απολύτως ψευδή, όπως μας ενημέρωσε σχετικά το Ταμείο». 

Εχθές, έπειτα από την πτώση της μετοχής της κατά 24,26%, η Πειραιώς ανακοίνωσε ότι δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο άμεσο μέλλον.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα για πρόταση από μπλοκ μετόχων της Τράπεζας για την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ανθεκτικά αποτελέσματα στο 9μηνο, οργανική ενίσχυση κεφαλαίων

Η διοίκηση της τράπεζας προγραμματίζει οργανικές κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης περίπου 1δισ. μέχρι το τέλος του 2021. Ισχυρή αύξηση χορηγήσεων. Προχωρούν οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πληροφοριακό σημείωμα της Τρ. Πειραιώς για την απόσχιση

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην έκδοση πληροφοριακού σημειώματος ώστε να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό σχετικά με τη διάσπαση της τράπεζας με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας.