ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Οδεύει σε αναβολή η κρίσιμη συνέλευση για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ

Την αναβολή αναμένεται ότι θα ζητήσουν οι επιχειρηματίες Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος οι οποίοι απέκτησαν πρόσφατα το 18,3% της Ελλάκτωρ μετά απο συμφωνία με την πλευρά Καλλιτσάντση.

Προς αναβολή οδεύει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ την οποία προκάλεσε η ολλανδική Reggeborgh σε συνεργασία και με άλλους μετόχους της Ελλάκτωρ.

Την αναβολή αναμένεται ότι θα ζητήσουν οι επιχειρηματίες Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος οι οποίοι απέκτησαν πρόσφατα το 18,3% της Ελλάκτωρ μετά απο συμφωνία με την πλευρά Καλλιτσάντση. Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί το αν θα προχωρήσουν μέχρι τις 12 Ιανουαρίου στην απόκτηση και των υπόλοιπων μετοχών που είναι ενέχυρο στην Farallon.

Από την άλλη πλευρά οι Ολλανδοί πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν επιπλέον ποσοστό 3% των μετοχών της Ελλάκτωρ ενισχύοντας το ποσοστό τους στην εταιρία στο 14,2% ενώ αν προχωρήσουν και στην άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης για την αγορά των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα το συνολικό ποσοστό τους θα ξεπεράσει το 26%.

Οι Ολλανδοί επιδιώκουν να εκπαραθυρώσουν τους αδελφούς Καλλιτσάντση, ενώ ήδη έχει παραιτηθεί ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης από το ΔΣ της Ελλάκτωρ, παραίτηση που αποδίδεται στις διαφωνίες μεταξύ των δύο αδελφών.

Η Reggeborgh επιδιώκει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Ελλάκτωρ ενώ ήδη έχει προτείνει για νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Άρη Ξενόφο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ραντεβού για τη «μάχη» των δυο πλευρών είχε καθοριστεί για τις 7 Ιανουαρίου με την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μετατεθεί για το τέλος Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν οτι η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αποστείλει ερωτήματα στην Ελλάκτωρ και την ΓΕΚ Τέρνα ζητώντας διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του ολλανδικού fund, εξετάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας θεμάτων συγκέντρωσης της αγοράς. Πηγές της αγοράς σημειώνουν ότι το ολλανδικό fund πιθανότατα έχει ήδη εξετάσει τις πτυχές αυτές, ενώ η παρουσία στην ΓΕΚ Τέρνα είναι μέχρι τώρα καθαρά σε μετοχικό επίπεδο χωρίς εμπλοκή στη διοίκηση της εταιρείας.

Οι αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Ελλάκτωρ

ellaktor_allages

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγριεύει η κόντρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οριακή η διαφορά στις μετοχές

Ξεπέρασε το 29% η πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη, έντονη κινητικότητα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση. Κρίσιμη δίκη την Τρίτη για αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές.