ΓΔ: 866.01 -1.08% Τζίρος: 24.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ, στις 27 Ιανουαρίου η επαναληπτική

Η αναβολή πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των εφοπλιστών Δ. Καυμενάκη και Ι. Μπάκου καθώς και της οικογένειας Καλλιτσάντση.

Αναβλήθηκε για 20 ημέρες η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ μετά από σχετικών αίτημα των εφοπλιστών Δ. Καυμενάκη και Ι. Μπάκου καθώς και της οικογένειας Καλλιτσάντση.

Η επαναληπτική συνέλευση ορίστηκε για την Τετάρτη 27 Ιαναουαρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα της έκτακτης συνέλευσης, που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της ολλανδικής Reggeborgh καθώς και άλλων μετόχων της Ελλάκτωρ περιλαμβάνουν: 

  1. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά €212.129.282,97 με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από €1,03 σε €0,04 ανά μετοχή, προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων. Τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. 1, του Καταστατικού της Εταιρείας που αφορά στο Μετοχικό Κεφάλαιο. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως.
  2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (όπως αυτό θα διαμορφωθεί σύμφωνα με το πρώτο θέμα της αυτής Ημερήσιας Διάταξης) της Εταιρείας με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων, κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. Τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. 1, του Καταστατικού της Εταιρείας που αφορά στο Μετοχικό Κεφάλαιο. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως.
  3. Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
  4. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων/μη εκτελεστικών μελών).
  5. Ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν. 4449/2017)
  6. Εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν. 4449/2017).

Σημειώνεται ότι οι Ολλανδοί πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν επιπλέον ποσοστό 3% των μετοχών της Ελλάκτωρ ενισχύοντας το ποσοστό τους στην εταιρία στο 14,2% ενώ αν προχωρήσουν και στην άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης για την αγορά των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα το συνολικό ποσοστό τους θα ξεπεράσει το 26%.

Οι Ολλανδοί επιδιώκουν να εκπαραθυρώσουν τους αδελφούς Καλλιτσάντση, ενώ ήδη έχει παραιτηθεί ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης από το ΔΣ της Ελλάκτωρ, παραίτηση που αποδίδεται στις διαφωνίες μεταξύ των δύο αδελφών.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν οτι η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αποστείλει ερωτήματα στην Ελλάκτωρ και την ΓΕΚ Τέρνα ζητώντας διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του ολλανδικού fund, εξετάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας θεμάτων συγκέντρωσης της αγοράς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξενόφος: Στόχος μας η κυριαρχία της Ελλάκτωρ σε ενέργεια, υποδομές, απορρίμματα

Τι αναφέρει σε επιστολή του προς το προσωπικό του ομίλου ο νέος διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος για τις μετοχικές αλλαγές, τους στόχους της διοίκησης και τα έργα ύψους 45 δισ. ευρώ που προγραμματίζονται.