ΓΔ: 892.04 -2.28% Τζίρος: 19.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:07:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
rologia-diversa
Φώτο: Shutterstock

Diversa: Νέα συμφωνία με επενδυτές, επιστρέφει η παλαιά διοίκηση

Σε τελική φάση είναι και οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με διαγραφή μεγάλου μέρους της και αποπληρωμή των υπόλοιπων.

Την ακύρωση συμφωνίας με επενδυτικό σχήμα, καθώς δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις, ανακοίνωσε η Diversa, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με δημοσίευμα. 

Όπως αναφέρει η Diversa στην ανακοίνωσή της, συμφωνήθηκε να γίνει αναστροφή της αγοραπωλησίας μετοχών και τα μεταβιβασθέντα πακέτα να επανέλθουν στους παλαιούς μετόχους, οι οποίοι επανέρχονται επίσης στη διοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, επανέρχεται η παλαιά διοίκηση με επικεφαλής τον ιδρυτή της εταιρείας Κωνσταντίνο Κλοκοτάρα. 

Παράλληλα, η εταιρεία έχει καταλήξει σε νέα συμφωνία με επενδυτές, οι οποίοι προτίθενται να εισφέρουν τα αναγκαία κεφάλαια για να απαλλαγεί από το δανειακό βάρος και να αποκτήσει νέες πηγές εσόδων. Η εισφορά κεφαλαίων και η είσοδος νέων μετόχων θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΜΚ για την οποία θα ζητηθεί έγκριση των μετόχων σε επικείμενη γενική συνέλευση.

Εξάλλου, σε τελική φάση είναι και οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με διαγραφή μεγάλου μέρους της και αποπληρωμή των υπόλοιπων. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Diversa

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 10,56 εκατ. αποφάσισε η Diversa

Η αύξηση θα γίνει με δύο νέες μετοχές σε κάθε μία παλιά, με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης αλλάζει η επωνυμία της εταιρείας σε «ΖΕΝΙΘ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.»