ΓΔ: 904.84 0.31% Τζίρος: 6.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:54:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Για ψευδή ανακοίνωση κατηγορούν τη διοίκηση οι εφοπλιστές

Διαψεύδει η Greenhill τη χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης της Ελλάκτωρ, που την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να μπλοκάρει την έκδοση ομολόγου για χρηματοδότηση της Άκτωρ.

Με εμπόλεμη ζώνη πιθανώς θα μοιάζει η επικείμενη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 22 Απριλίου, καθώς η κόντρα μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας, η οποία υποστηρίζεται από το ολλανδικό επενδυτικό fund, Reggeborgh Invest και της εταιρείας Greenhill, η οποία ανήκει στους εφοπλιστές Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκη, κλιμακώνεται συνεχώς.

Το μπαράζ επιθετικών ανακοινώσεων εκ μέρους των δύο πλευρών είχε και νέα επεισόδια σήμερα, με την Greenhill να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τη διοίκηση της Ελλάκτωρ για ψεύδη και για επίθεση ενάντια στον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας. Αφορμή, χθεσινή ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, στην οποία κατηγορεί ανοιχτά την Greenhill ότι προχώρησε σε ενέργειες με σκοπό να σταματήσει τη σύναψη ομολογιακού δανείου μέσω του οποίου σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθεί η ΑΚΤΩΡ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου. 

Η Greenhill ανταπαντά σήμερα, υποστηρίζοντας ότι δεν έπραξε τίποτε από αυτά που την κατηγορεί η διοίκηση, την καλεί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ομίλου και τονίζει ότι όντως ζήτησε από την τράπεζα που έχει αναλάβει την έκδοση του ομολόγου της εταιρείας κάποιες διευκρινίσεις, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν την απείλησε και ούτε επιχειρεί να σταματήσει την έκδοσή του. 

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ αντί να ασχολείται με την διοίκηση του Ομίλου, των θυγατρικών της και κυρίως της ΑΚΤΩΡ η οποία απαξιώνεται καθημερινά, αποφάσισε να λειτουργήσει εναντίον του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας διατυπώνοντας δημοσίως ψευδή περιστατικά που αφορούν την εταιρεία μας. 

Είναι προφανές ότι το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενεργεί με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία πολεμικού κλίματος μεταξύ των μετόχων με στόχο την αποτροπή  ενδεχόμενης συνεννόησης  των βασικών μετόχων. Η πρακτική αυτή κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να εκφράζει τις θέσεις της Reggeborgh Inv. η οποία δεν θα επέτρεπε δημόσιες ανακοινώσεις με ψευδές περιεχόμενο. 

Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται καλόπιστα να εξετάσει σοβαρά την συμμετοχή της στην έκδοση ομολόγου και πράγματι ζήτησε από τη διοργανώτρια τράπεζα διευκρινίσεις νομικού περιεχομένου. Ουδέποτε απείλησε και φυσικά ποτέ δεν επιχείρησε να σταματήσει την έκδοσή του.  

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εντός της ημέρας να δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας μας με την Τράπεζα καθώς και τους προτεινόμενους όρους του ομολόγου προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε διαφορετική περίπτωση θα το πράξουμε εμείς.

Κατά τα λοιπά, ένα μόνο, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ