ΓΔ: 949.39 -0.67% Τζίρος: 82.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Πλήρης κάλυψη υπό προϋποθέσεις του ομολογιακού από Reggeborgh

Σε επιστολή του προς τη διοίκηση το ολλανδικό fund τονίζει ότι προϋπόθεση για την κάλυψη του ομολογιακού είναι να προχωρήσει η ΑΜΚ της Ελλάκτωρ.

Την πρόθεση του επενδυτικού fund Reggeborgh να καλύψει το 100% του ενδιάμεσου ομολογιακού δανείου για την ΑΚΤΩΡ, εάν, όμως, προχωρήσει κανονικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, δημοσιοποίησε η εταιρεία με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Επιπρόσθετα, με επιστολή που απέστειλε προς τη διοίκηση της Ελλάκτωρ η Reggeborgh επισημαίνει ακόμη ότι θα συμμετέχει πλήρως στην αύξηση κεφαλαίου και θα αιτηθεί την αγορά επιπλέον μετοχών αν δεν συμμετάσχουν πλήρως άλλοι μέτοχοι.

Την ίδια, ώρα, πάντως, ο έτερος μεγάλος μέτοχος της εταιρείας, η Greenhill Investments με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενάντια στη διοίκηση της Ελλάκτωρ, διότι, όπως αναφέρει, «άλλαξαν παράτυπα και κρυφά τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της εταιρείας για να μην απαντούν σε ενοχλητικές ερωτήσεις!».

Μετά από καταγγελία της Greenhill investments Limited των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασχολείται με την παράδοξη υπόθεση αλλαγής του κανονισμού  Εταιρικής Διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ που έγινε προκειμένου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Γεώργιος Μυλωνογιάννης να μην χρειάζεται να απαντάει σε ερωτήσεις μετόχων!

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία που έχει ενεργοποιήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο άρθρο 10.1. του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ ορίζονταν ότι: «Ο Πρόεδρος του ΔΣ, θα πρέπει να είναι διαθέσιμος για συναντήσεις με μετόχους της εταιρίας με σημαντικές συμμετοχές, και να συζητούν μαζί τους ζητήματα που αφορούν στη διακυβέρνηση της εταιρίας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ: 

«Η  ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, την 7η Απριλίου 2021, παρέλαβε επιστολή του μετόχου Reggeborgh Invest B.V. με την οποία καθιστά γνωστή την πρόθεση συμμετοχής της στην έκδοση του νέου Ομολογιακού Δανείου της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και τη δέσμευση συμμετοχής της στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Συγκεκριμένα η Reggeborgh Invest B.V δηλώνει ότι:

Προτίθεται να συμμετάσχει στο Ομολογιακό Δάνειο της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. ως ομολογιούχος δανειστής με το σύνολο του ποσού €50 εκατομμυρίων, υπό την προϋπόθεση έγκρισης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., από την επικείμενη εξ' αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα λάβει χώρα την 22α Απριλίου 2021. Η αποπληρωμή του συγκεκριμένου δανείου θα λάβει χώρα με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. η οποία όπως έχει γνωστοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο θα κατευθυνθεί για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. μέχρι ποσού €100 εκατομμυρίων.

Δεσμεύεται να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα συμμετοχής της όπως απορρέουν από την παρούσα μετοχική σύνθεση. Ταυτόχρονα και στην περίπτωση κατά την οποία μέτοχοι της Εταιρείας δεν ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα τους, θα αιτηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο αγορά επιπρόσθετων μετοχών που θα προκύψουν από τυχόν αδιάθετα δικαιώματα μετόχων σύμφωνα με διαδικασία που θα ορίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η συμμετοχή στην αύξηση με (α) εξάσκηση ίδιων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχών αδιάθετων δικαιωμάτων θα γίνει μέχρι του συνολικού ποσού των €50 εκατομμυρίων.

Στην περίπτωση κατά την οποία εξασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα ψήφου από τους υφιστάμενους μετόχους η Reggeborgh Invest B.V. δεν θα αναλάβει  επιπρόσθετη συμμετοχή.

Η παραπάνω πρόθεση/δέσμευση δεν εμποδίζει την Reggeborgh Invest B.V. να αγοράσει επιπρόσθετες μετοχές και/η να συμμετέχει στην αγοραπωλησία δικαιωμάτων στο μέλλον, εφόσον κριθεί ότι οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην επενδυτική της φιλοσοφία.

Παράλληλα, ο μέτοχος Reggeborgh Invest B.V. αιτήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις/δεσμεύσεις της στο ευρύ επενδυτικό κοινό, και να συμπεριληφθούν στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Σύμβαση για αμερικάνικο έργο στην αεροπορική βάση της Λάρισας

Η σύμβαση που υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ με την αμερικάνικη Environmental Chemical Corp. είναι ύψους 19.520.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή υπόστεγων πολλαπλής χρήσης και βελτιώσεις τροχιοδρόμων στην αεροπορική βάση Λάρισας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Καμπάνα» 31,5 εκατ. δολ. στην Ελλάκτωρ από διαιτησία έργου στο Κατάρ

Υπεργολάβος δικαιώθηκε σε διεκδίκηση οφειλής 98,5 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία που κατασκεύασε το μετρό στην Ντόχα, όπου η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει με ποσοστό 32%. Θα υποβληθεί αγωγή ακύρωσης της απόφασης.