ΓΔ: 890.7 -1.70% Τζίρος: 30.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:36:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Άνω του 25% το μερίδιο Μπάκου- Καϋμενάκη και Καλλιτσάντση

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία η εταιρεία Greenhill των κ. Μπάκου - Καϋμενάκη ελέγχει το 20,0589% του μετοχικού κεφαλαίου και η Pemanoaro των αδελφών Καλλιτσάντση το 5,5235%.

Τα ακριβή ποσοστά και δικαιώματα ψήφου βάσει των οποίων θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ τόσο οι εφοπλιστές κ. Δ. Μπάκος και Ιωαν. Καϋμενάκης όσο και οι κ. Αναστάσιος και Δημήτριος Καλιτσάντσης, δημοσιοποίησε η εταιρεία με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η Ελλάκτωρ το συνολικό ποσοστό φθάνει στο 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ (54.815.876 δικαιώματα ψήφου), ενώ οι παραπάνω τέσσερις προαναφερθέντες μέτοχοι θα συμμετάσχουν στη επαναληπτική Γενική Συνέλευση διά αντιπροσώπων. Υπενθυμίζεται ότι βασικό θέμα της ΓΣ είναι η έγκριση ή όχι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 120,5 εκατ. ευρώ. 

Από τη σχετική ανακοίνωση προκύπτει ότι:

  • η εταιρεία Greenhill των Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη ελέγχει 42.980.666 δικαιώματα ψήφου ή το 20,0589% της Ελλάκτωρ.
  • η εταιρεία Pemanoaro Limited που ελέγχεται από τους αδελφούς Καλλιτσάντση ελέγχει συνολικά 11.835.210 δικαιώματα ψήφου, δηλαδή ποσοστό 5,5235% της Ελλάκτωρ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση  αναγνωρίζεται το πλήρες ποσοστό των δύο εφοπλιστών, κάτι το οποίο δεν είχε πραγματοποιηθεί στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 2 Απριλίου, γεγονός το οποίο οδήγησε και στην αναβολή της. Αιτία της αναβολής της ΓΣ στις 2 Απριλίου ήταν το γεγονός ότι σύμφωνα με το προσωρινό προεδρείο της Συνέλευσης η Greenhill, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, εκπροσωπεί μόνο 3,3 εκατ. μετοχές ενώ τα 39,6 εκατ. μετοχές, ή το 18,5% των μετοχών της Ελλάκτωρ έχουν εκχωρηθεί μέσω ενεχύρου στην Aiolos Investment, η οποία διατηρεί και τα δικαιώματα ψήφου. Κατά συνέπεια τα δικαιώματα ψήφου της Greenhill περιορίζονται σε 3,3 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν μόλις σε 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ (η «Εταιρεία») ενημερώνει για τις πρόσθετες γνωστοποιήσεις, που της κοινοποιήθηκαν στις 02.04.2021, 06.04.2021 και 08.04.2021 (συμπληρωματικά προς την αρχική από 30.03.2021 γνωστοποίηση) από μετόχους της (GREENHILL INVESTMENTS LIMITED, PEMANOARO LIMITED), και υπόχρεα πρόσωπα (AKRON TRADE AND TRANPORT S.A., ICEBERG CAPITAL LIMITED, Δημήτριος Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης καθώς και DEVAN HOLDING INTERNATIONAL, ZEMBAR INVESTMENTS LIMITED, FALKER INVESTMENTS LIMITED, Αναστάσιος & Δημήτριος Καλλιτσάντσης), σχετικά με την εκχώρηση δικαιωμάτων ψήφου, βάσει των  διατάξεων του ν. 3556/2007 (άρθρα 9 και 10 (η)) και ενόψει της διεξαγωγής την 02.04.2021 της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής, και συγκεκριμένα: 

Α. Η GREENHILL INVESTMENTS LIMITED μέτοχος της Εταιρείας (η οποία ελέγχεται από την ICEBERG CAPITAL LIMITED, η οποία ελέγχεται μαζί με την AKRON TRADE AND TRANPORT S.A., από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι δρουν συντονισμένα) στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 30.03.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 42.980.666, δηλαδή ποσοστό 20,0589% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τους κ.κ. Ιάκωβο Βενιέρη, Αλέξανδρο Εξάρχου και Ιωάννη Κατσούδα, οι οποίοι θα ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED κατέρχεται του ορίου του 5%. 

Β. Η PEMANOARO LIMITED μέτοχος της Εταιρείας, (η οποία και ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση, οι οποίοι δρουν συντονισμένα) και ελέγχεται μέσω της Falker Investments Limited από: (i) την Argonio Enterprises Limited που ελέγχεται από την Devan Holding International Limited, της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι ο κ. Αναστάσιος  Καλλιτσάντσης, και (ii) τις Kobasore Investments Limited, Erarta Ventures Limited & Otornalio Ventures Limited που ελέγχονται από την Zembar Investment Limited, της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι ο κ. Δημήτριος Καλλιτσάντσης, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 30.03.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 11.835.210, δηλαδή ποσοστό 5,5235% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τους κ.κ. Ιάκωβο Βενιέρη, Αλέξανδρο Εξάρχου και Ιωάννη Κατσούδα, οι οποίοι θα ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της PEMANOARO LIMITED κατέρχεται του ορίου του 5%. 

Γ. Τα φυσικά πρόσωπα, κ.κ. Ιάκωβος Βενιέρης, Αλέξανδρος Εξάρχου και Ιωάννης Κατσούδας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και να ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, σύμφωνα με τα σχετικά πληρεξούσια, ως πληρεξούσιοι των παραπάνω μετόχων, συγκεντρώνουν 54.815.876 δικαιώματα ψήφου και ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. 

Η ανωτέρω εξουσιοδότηση παύει να ισχύει την 02.04.2021 μετά το πέρας της Συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής. 

Η εν λόγω ανακοίνωση περιέχει πιστή μεταφορά των στοιχείων που κοινοποίησαν στην Εταιρεία τα υπόχρεα πρόσωπα με τις από 02.04.2021, 06.04.2021 και 08.04.2021 γνωστοποιήσεις τους, συμπληρωματικά προς την αρχική από 30.03.2021 γνωστοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9 και 10 του ν. 3556/2007 ως ισχύει». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο ποσοστό στην Ελλάκτωρ πήραν οι εφοπλιστές από τον Καλλτσάντση

Το δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη μέσω της Greenhill απέκτησε πρόσθετο ποσοστό της Ελλάκτωρ στη βάση της συμφωνίας με την οικογένεια Καλλιτσάντση υλοποιήθηκε πρόσθετη μεταβίβαση ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου.
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναστολή του δικαιώματος ψήφου της Reggeborgh ζητά η Greenhill

Με την αγωγή που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα της τελευταίας ΓΣ επετεύχθη γιατί δεν εφαρμόστηκαν ορθά η νομοθεσία  και ειδικά οι διατάξεις του δικαίου τoυ ελεύθερου ανταγωνισμού.